TVF vadovė euro zonoje mato Japonijos problemų požymių

Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė Christine Lagarde ragina imtis naujų priemonių, kurios leis išvengti recesijos ir užsimena, kad Vokietija galėtų pasinaudoti sukauptu biudžeto pertekliumi ir lėšas panaudoti ūkio augimui skatinti, praneša leidinys „The Guardian“.

Ch.Lagarde ragina imtis naujų priemonių, kurios leis išvengti recesijos.<br>AP nuotr.
Ch.Lagarde ragina imtis naujų priemonių, kurios leis išvengti recesijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2014, 5:33 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:36 PM

Ch.Lagarde įspėja euro zonoje matanti ryškėjančių Japonijoje ilgą laiką užsitęsusių ekonominių problemų požymių. Regionui reikia imtis naujų priemonių ir išvengti recesijos šmėklos.

Panašu, kad kasmetiniame Vašingtone vykstančiame TVF susirinkime šį kartą daugiausiai dėmesio skiriama Europos nesugebėjimui pakilti iš prieš šešerius metus nuvilnijusios finansų krizės. TVF vadovė užsiminė, kad norėtų pamatyti Vokietijos bandymus savo biudžeto perteklių panaudoti ūkio augimui skatinti. Pareigūnė teigia, kad šiuo metu „išlieka didelė recesijos grėsmė“ euro zonoje, jeigu nebus imtasi nieko, kas padėtų išvengti naujo ūkio nuosmukio.

Jos komentarai pasigirdo Didžiosios Britanijos iždo kancleriui George'ui Osborne'ui prakalbus, kad euro zonos ekonomikos trikdžiai jau turi įtakos ir Didžiajai Britanijai.

Paklausta, ar euro zona tampa naująja Japonija – šalimi, niekad taip ir neatsigavusia po finansų krizės 1980-ųjų pabaigoje – Ch.Lagarde pareiškė: „Įspėjome apie grėsmę, kad infliacijos lygis ir toliau išliks žemas – šis veiksnys kaip tik ir būdingas Japonijai“.

Pareigūnė pabrėžė, kad Europos centrinis bankas jau ėmėsi priemonių, leisiančių „atsilaikyti ir atsiplėšti“ nuo kainų nuosmukio, tačiau pridūrė, kad „turi būti įdėta dar daug pastangų“ tokiems veiksniams užtikrinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.