Paskambinai inspektoriui - pričiupai mokesčių vagį?

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) per tris šių metų ketvirčius pasitikėjimo telefonu 1882 sulaukė 1396 pranešimų apie įvairius mokestinius nusižengimus Vilniaus apskrityje. Daugiau nei 80 proc. visų pranešimų sulaukta iš vilniečių.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 3:07 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 5:26 AM

„Galime pasidžiaugti, kad pasitikėjimo telefonas 1882 yra puiki kovos su šešėline ekonomika priemonė, pastaruoju metu sulaukiame vis daugiau aktyvių ir mokestiniams nusižengimams nepakančių gyventojų skambučių.

Visuomenės bendradarbiavimas su VMI duoda teigiamų rezultatų: atlikus patikrinimus, buvo nustatyta daugiau nei 1 milijonas litų nuslėptų pajamų, 112 administracinės teisės pažeidimų bei 5 nelegalaus darbo atvejai“, – teigia Vilniaus AVMI Kontrolės departamento direktorius Marius Žemgulis.

Vilniaus AVMI duomenimis, šiais metais pasitikėjimo telefonu 1882 daugiausia buvo sulaukta pranešimų apie neapskaitomas pajamas ir EKA kvito neišdavimą maitinimo įstaigose, taip pat atlyginimus vokeliuose ir nelegalų darbą mažmeninės ir didmeninės prekybos įmonėse. Pranešimų sulaukta ir apie nelegalią statybų bendrovių veiklą.

Pavyzdžiui, neseniai tikrinant vieną statybų bendrovę nustatyta, kad darbų vadovu atlygintinai dirbo buvęs bendrovės darbuotojas, su kuriuo darbo sutartis sudaryta nebuvo. Bendrovės vadovas statybos darbų teritorijoje stovinčiame vagonėlyje grynaisiais pinigais darbuotojams išmokėjo daugiau nei 12 tūkst. Lt neapskaityto darbo užmokesčio.

Pastaruoju metu Vilniaus AVMI taip pat sulaukė nemažai pranešimų apie transporto priemonių remonto ir krovinių gabenimo įmonių daromus mokestinius pažeidimus. Inspektoriai apskaičiavo, kad įmonės išmokėjo darbuotojams apie 40 tūkst. Lt neapskaityto darbo užmokesčio.

Iš šiais metais gautų 1396 pranešimų apie mokestinius pažeidimus Vilniaus apskrityje. 1148 iš jų buvo apie pažeidimus Vilniaus mieste, 98 – Vilniaus, 54 – Trakų, 35 – Šalčininkų, 23 – Ukmergės, 15 – Švenčionių, 10 – Širvintų rajonuose ir 13 Elektrėnų savivaldybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.