Vietoj turėtos žemės atrieks miško

Visi gyventojai, pateikę prašymus dėl išperkamos žemės kompensavimo, nuo lapkričio 1-osios gali kreiptis ir dėl atlyginimo lygiaverčiu miško plotu.

Gyventojai, pageidaujantis gauti kompensacijas už turėtą žemės sklypą lygiaverčiu mišku, prašymus turi pateikti iki kovo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gyventojai, pageidaujantis gauti kompensacijas už turėtą žemės sklypą lygiaverčiu mišku, prašymus turi pateikti iki kovo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Urbaitė, LRT Radijas, lrt.lt

Nov 1, 2014, 7:45 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 7:01 PM

Vyriausybė taip pat nusprendė nukelti piniginių kompensacijų mokėjimą, nes biudžete tam lėšos kol kas nenumatytos.

Nacionalinės žemės tarnybos duomenimis, nuosavybės teisės į mieste turėtą žemę dar neatkurtos beveik 10 tūkst. gyventojų. Iki šiol piliečiai galėjo prašyti žemę atkurti kitoje vietoje, gauti kompensaciją vertybiniais popieriais arba sulaukti piniginės išmokos. Tačiau paskaičiuota, kad atkuriant nuosavybės teises į žemę pagal piliečių pateiktus prašymus, pritrūktų ne tik lėšų biudžete, bet ir pačios žemės. Todėl nuspręsta nuo lapkričio 1-osios gyventojams suteikti galimybę vietoj turėtos žemės atgauti miško plotą.

Gyventojai, pageidaujantis gauti kompensacijas už turėtą žemės sklypą lygiaverčiu mišku, prašymus turi pateikti iki kovo. Tikimasi, kad taip paspartės išperkamos žemės grąžinimo procesas ir bus išvengta teisinių ginčių dėl prievartinių piniginių kompensacijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?