Įmonės „Baltik vairas“ direktoriaus kėdėje – naujas vadovas

Vienoje didžiausių Šiaulių miesto įmonių „Baltik vairas“ - pokyčiai: spalio pabaigoje naujuoju „Baltik vairas“ generaliniu direktoriumi paskirtas Peteris Ferlevas Jensby. Šis specialistas iš Danijos generalinio direktoriaus poste pakeitė pastaruosius trylika metų įmonei „Baltik vairas“ vadovavusį vokietį Dirką Zwicką.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-11-03 12:38, atnaujinta 2018-01-23 12:30

„Baltik vairas“ generaliniu direktoriumi tapęs 45 metų P.F.Jensby yra gerai žinomas verslo planavimo ir vystymo strategas.

„Labai džiaugiuosi, kad Peteris sutiko prisijungti prie mūsų. Prisikalbinti jį nebuvo lengva, nes tai aukščiausio lygio profesionalas.

Jis padės tobulinti vidinius procesus – to reikia siekiant tapti efektyviai ir sėkmingai dirbančiu dviračių gamintoju. P.F.Jensby taip pat padės prisitaikyti prie besikeičiančios rinkos - augti ir pelningai dirbti“, - sakė „Baltik vairas“ valdybos pirmininkas Nielsas Peteris Pretzmannas.

Kolegų vertinamas kaip stiprus lyderis, pasižymintis strateginiu ir analitiniu mąstymu, puikiomis derybinėmis savybėmis, P.F.Jensby tvirtina, kad bendrovė „Baltik vairas“ turi puikų potencialą sėkmingai dirbti pasaulinėse rinkose.

Didins gamybos efektyvumą

„Mūsų stiprybė – ilgalaikiai santykiai su klientais ir aukštos kokybės gaminiai. Tačiau siekiant tapti patraukliu dviračių gamintoju Europoje, turime sukurti papildomą vertę.

Kad to pasiektume, privalome sustyguoti vidinius procesas, sukurti efektyviai veikiančias sistemas ir sutelkti produktų vystymo bei dizaino kompetencijas į tokias naujas, augančias rinkas kaip elektriniai dviračiai“ , - sakė naujasis „Baltik vairas“ generalinis direktorius.

Profesionalas iš Danijos dažniausiai kviečiamas konsultuoti įmones, išgyvenančias esminius pokyčius. Per savo karjerą, P.F.Jensby yra vadovavęs daugiau nei dešimčiai įmonių. Keletą jų įkūrė savo jėgomis, buvo jų valdybos pirmininkas.

Pastaruoju metu P.J.Jensby vadovavo palydovinio ryšio sistemas gaminančiai ir diegiančiai „Anderen Advisory Group A/S“.

Darbuotojų skaičiaus nemažins

Apie tai, kad didžiausiais dėmesys „Baltik vairas“ bus skiriamas gamybos procesų efektyvumo didinimui, kokybei bei produktų linijos vystymui, portalui lrytas.lt tvirtino ir šios įmonės Strateginio pardavimų planavimo vadovė Daiva Povilaitė.

„Baltik vairas“ vadovų teigimu, gamybos procesų efektyvumo didinimas nėra susijęs su darbuotojų skaičiaus mažinimu.

„Nei ekonominio pagrindo, nei planų mažinti etatų skaičių nėra“, - sakė D.Povilaitė.

Dviračius eksportuoja į 14 šalių

Didžiausia dviračių gamybos įmonė Šiaurės Europoje esančiame „Baltik vairas“ yra 320 nuolatinių darbuotojų. Gamybos sezono metu čia dirba iki 600 darbuotojų.

 Įmonėje „Baltik vairas“ yra 7 surinkimo linijos, gaminama 1700 skirtingų modelių, ji pajėgi kasmet pagaminti 500 tūkst. dviračių.

2014 finansiniais metais „Baltik vairas“ pagamino 295 tūkst. dviračių, iš kurių 290 tūkst. buvo eksportuoti į 14 šalių: daugiausia į Vokietiją, Olandiją, Daniją, Šveicariją, Austriją ir Suomiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.