Kačių kavinės steigėjas: svarbiausia – veikti

Užkandžiai, gėrimai, jauki aplinka... ir aplinkui cimpinėjantys 15 katinų. Idėjos originalumu bei meile murkiantiems keturkojams vedini keturi jauni asmenys nepabijojo tokiai neįprastai veiklai keliamų iššūkių ir įkūrė kačių kavinę Vilniuje.

Užkandžiai, gėrimai, jauki aplinka... ir aplinkui cimpinėjantys 15 katinų<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Užkandžiai, gėrimai, jauki aplinka... ir aplinkui cimpinėjantys 15 katinų<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:11 PM

Vienas iš MB „Kačių kavinė“ steigėjų Romas Žvirblis sakė, jog pagrindinė priežastis, paskatinusi imtis idėjos įgyvendinimo, buvo nepriklausomybės siekis.

„Verslą nusprendėme kurti vedini noro padaryti kažką naujo: norėjosi turėti kažką savo, būti nepriklausomam – juk smagu už viską atsakyti, viską valdyti pačiam“, – teigė R. Žvirblis.

Kačių kavinės pavyzdį jos sumanytojai perėmė iš Japonijos, kurioje – virš 40–ties tokio tipo įstaigų. Be to, keliaudami išstudijavo Europos rinką, tad pradėję ieškoti patalpų, kuriose galėtų įrengti virtuvę ir įkurdinti iš globos namų priglaustus katinus, tiksliai žinojo, ko reikia. Tiesa, būtent nuomojamos vietos paieška sukėlė daugiausiai sunkumų. „Išgirdę kavinės idėją patalpų savininkai imdavo žiūrėti nepatikliai ir nuomoti nesutikdavo. Jų nuomone, katinai gali miaukti, skleisti blogą kvapą ir sukuisti patalpas taip, kad šios pavirs į šiukšlyną. Bet kodėl gi katės turėtų miaukti, jei jų niekas nekankina?, – retoriškai klausė katinus mylintis R. Žvirblis. – Laimei, galiausiai radome didelę 140 kv. m. erdvę, suremontavome ir itin daug investavome į ventiliavimo sistemą – tiek dėl lankytojų, tiek dėl gyvūnų. Džiaugiamės, kad dabartiniai savininkai mumis pasitiki“.

Nemažai pastangų kainavo ir įtikinant Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad idėja kačių apsuptyje teikti maistą svečiams nepamins su higiena susijusių reikalavimų. Tačiau leidimą gauti pavyko, o patalpos garantuoja klientų ramybę: kavinės virtuvė – izoliuota tiek nuo katinais apgyvendintos patalpos, tiek nuo bendros lankytojų erdvės.

Dar viena netikėta aplinkybė, su kuria susidūrė vos spėję įmonės pavadinimą užpatentuoti R. Žvirblis su draugais – panašiu laiku Vilniuje atsirado kita, kone identiška kavinė, kuriai pavyko atsidaryti pirmesnei.

Tačiau pačioje spalio pabaigoje duris atvėrusi „Kačių kavinė“ konkurencijos nebijo – pasak pastarosios savininko, gerai, kad yra daugiau beglobiais gyvūnais besirūpinančių įstaigų.

MB „Kačių kavinė“ įkūrėjai verslo pradžiai pasinaudojo Grigiškių kredito unijos suteikta paskola iš Verslumo skatinimo fondo (VSF).

„Ši paskola mums labai padėjo – išnaudojom ją 100 proc., nors dėl verslo dinamiškumo apskaičiuoti, kiek lėšų kam tiksliai reikės, buvo be galo sunku“, – sakė R. Žvirblis.

Nepaisant įvairių kliūčių, kurias galiausiai pavyko įveikti, R. Žvirblis tiki nuosavo verslo sėkme.

„Norintiems pradėti nuosavą veiklą linkėčiau apsišarvuoti kantrybe ir ryžtu. Svarbiausia – atkakliai bandyti siekti to, kas atrodo neįmanoma. Jei tik turite idėją – nieko nelaukite, – skatina verslininkas. – Pasitelkite visus, kas tik teikia pagalbą: artimuosius, kredito įstaigas, ES fondų teikiamus finansavimo įrankius... Naudokitės viskuo ir nesustodami siekite užsibrėžto tikslo“.

Šis tekstas dalyvauja konkurse „Jaunas verslas 2014“, balsuokite ir išrinkite labiausiai įkvepiančią verslo istoriją! Balsuoti galima čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.