JAV įmonė kyšius mokėjo per bankus Lietuvoje ir Latvijoje

Jungtinėse Valstijose, Kalifornijoje, įsikūrusi mokslinių ir klinikinių tyrimų diagnostikos įrangos gamintoja „Bio-Rad Laboratories“ pripažino sumokėjusi 7,5 mln. JAV dolerių kyšių valdininkams Rusijoje, Tailande ir Vietname. Pinigų srautai tekėjo ir per Baltijos šalis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-05 14:54, atnaujinta 2018-01-22 06:19

Kaip pranešė „San Jose Mercury News“, po JAV Vertybinių popierių ir biržų komisijos atlikto tyrimo „Bio-Rad Laboratories“ sutiko sumokėti 55 mln. dolerių baudą ir taip išvengė tolimesnio baudžiamojo persekiojimo ir civilinių ieškinių.

Leidinio šaltinių teigimu, „Bio-Rad Laboratories“ dukterinės įmonės tarp 2005 ir 2010 metų papirkinėdavo pareigūnus ir valdininkus Europoje bei Azijoje, mokėdamos pinigus tarpininkams ir taip užsitikrindamos pergales konkursuose.

Išleidusi 7,5 mln. dolerių kyšiams, bendrovė trijose minėtose valstybėse uždirbo 35 mln. dolerių nelegalaus pelno, skelbia „Associated Press“.

Kyšiams skirtos lėšos, kaip skelbia „San Jose Mercury News“, būdavo pervedamos per bankus Lietuvoje ir Latvijoje. Konkretūs bankų pavadinimai viešai nėra įvardijami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.