Pirmiau - mokestis už kanapių tyrimus, tik po to - prekyba

Pluoštines kanapes auginantys ūkininkai turi patys padengti privalomųjų tyrimų dėl narkotinių medžiagų išlaidas.

Pluoštines kanapes augina vis daugiau ūkininkų.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Pluoštines kanapes augina vis daugiau ūkininkų.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 5:13 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:30 AM

Pluoštinių kanapių auginimo priežiūrą ir jų produktų tiekimo rinkai kontrolę vykdanti Valstybinė augalininkystės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos informuoja, kad dalis augintojų vis dar nėra susimokėję už pluoštinių kanapių mėginių paėmimą ir ištyrimą.

Šiemet Lietuvoje 79 augintojai deklaravo 166 pluoštinių kanapių pasėlių laukus, - iš viso 1069 hektarus. Valstybinė augalininkystės tarnyba paėmė iš šių pasėlių 166 privalomus mėginius narkotinės medžiagos tetrahidrokanabinolio (THC) kiekio tyrimams atlikti. Visi mėginiai buvo ištirti Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, išrašyti tyrimo rezultatų protokolai.

Vadovaudamasi protokolų duomenimis, tarnyba pluoštinių kanapių augintojui išduoda pažymą apie mėginyje nustatytą THC kiekį.

„Šiuo metu pluoštinių kanapių augintojai vis dar mums nėra susimokėję už 28 mėginių paėmimą ir ištyrimą, todėl negalime išduoti pažymų, kurios būtinai reikalingos tiekiant pluoštinių kanapių produktus rinkai“, – sakė Valstybinės augalininkystės tarnybos direktorius Sergejus Fedotovas. Jis ragina augintojus nedelsti ir sumokėti už tyrimus.

Žemės ūkio ministerija primena, kad asmenims, pažeidusiems pluoštinių kanapių auginimo, importo, tiekimo rinkai, prekybos, sandėliavimo tvarkos reikalavimus, yra numatyta administracinė atsakomybė. Tokie pažeidimai užtraukia įspėjimą arba baudą iki trijų šimtų litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.