ES nusileidžia Jungtinei Karalystei dėl įmokos į biudžetą

Europos Sąjungos (ES) šalių finansų ministrai penktadienį pranešė esantys pasiruošę leisti Jungtinei Karalystei 2,1 mlrd. eurų indėlį, kuriuo šalis privalo papildyti Bendrijos biudžetą, sumokėti dalimis. Londonas teigia neketinantis pervesti įmokos iki šių metų gruodžio 1 dienos, kaip to reikalavo Europos Komisija. Apie tai praneša „EUbusiness“.

Davidas Cameronas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Davidas Cameronas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 7, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:33 AM

Jungtinė Karalystės premjeras Davidas Cameronas teigia, kad raginimai sparčiau sumokėti įmoką gali tik paskatinti ir taip skeptiškai ES atžvilgiu nusiteikusios šalies norą 2017 metais rengiamo referendumo metu pasirinkti pasitraukimą iš Bendrijos.

Kompromisą leisti Jungtinei Karalystei atidėti ir dalimis sumokėti įmokas pasiūlė Italija, šiuo metu pirmininkaujanti ES. Ji taip pat planuoja, kad panašių veiksmų bus imtasi ir Nyderlandų atžvilgiu, nes šaliai pateikta papildoma 642 mln. eurų sąskaita.

Naujos įmokos susidarė po to, kai Briuselis sumas perskaičiavo remdamasis nuostatomis, kad kiekvienos šalies įnašas skaičiuojamas pagal jos bendrojo vidaus produkto (BVP) augimą.

Spalį į viršūnių sutikimą atvykęs Britanijos finansų ministras George`as Osborne`as paragino ieškoti „geresnio sprendimo“ savo šaliai. „Mūsų netenkina reikalavimas, kad Jungtinė Karalystė 2,1 mlrd. eurų įmoką turi sumokėti iki gruodžio 1 d., – sakė ministras žurnalistams. – Pažadu užtikrinti, kad pasieksime Britanijai palankesnį sprendimą“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.