Po didžiausiu LIKE ženklu nusileis lyno keltuvas

Penktadienį Druskininkų kurortas praturtėjo dar vienu objektu turistams vilioti. Aukščiausiame kurorto taške buvo įžiebtas didžiausias ir vienas populiariausių pasaulyje – LIKE simbolis. Taip  pat buvo paskelbta ekologinio lynų keltuvo per Nemuną  statybos pradžia.

Keltuvo stotelės vizualizacija.
Keltuvo stotelės vizualizacija.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Nov 7, 2014, 5:00 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:21 AM

Kovo pabaigoje ar balandžio pradžioje keturios dešimtvietės gondolos iš lynų keltuvo stotelės prie vandens parko poilsiautojus tarsi kalnų slidinėjimo kurorte per pusketvirtos minutės perkels į kitą prie žiemos pramogų rojaus “Snow arenoje”, kuris ką tik pasipuošė 57,5 metro ilgio užrašu Druskininkai su ženklu LIKE.

45 metrų aukštyje pro skaidrias gondolos sienas tarsi iš apžvalgos rato atsivers įspūdingi kurorto ir jo apylinkių vaizdai. Į 8,8 metrų aukščio ir 10 metrų pločio LIKE ženklo įžiebimo šventę susirinko kurorto gyventojai ir svečiai, nes bendromis pastangomis jis atiteko Druskininkams.

Valstybinio turizmo departamento penkiuose socialiniuose tinkluose paskelbto konkurso metu parinkti šiam didžiausiam simboliui vietą, 8 tūkstančiai žmonių balsavo už Druskininkus, padėję įveikti Vilnių, Kauną, Palangą.

 Iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų buvo skirta beveik 230 tūkstančių litų šiam projektui įgyvendinti. Druskininkų padangę nušvietus fejerverkams, LIKE ženklą su ūkio ministru Evaldu Gustu įžiebė meras Ričardas Malinauskas.

Šventės dalyviai sulaukė dar vienos dovanos – koncerto. O iškilmingą startą pirmojo Lietuvoje ekologinio keleivinio lynų keltuvo statybai meras paskelbė su trim ministrais – ūkio, aplinkos ir susisiekimo, prie vandens parko jau pradėtoje statyti šio keltuvo stotelėje įkasdami kapsulę.

 Trylikos milijonų litų, iš kurių beveik pusė skirta iš Aplinkos ministerijos klimato kaitos programos mažinti transporto taršai kurorte, vertės darbus kartu su įrangos gamintoja Šveicarijos kompanija “Bartholet Maschinenbau AG” atlieka bendrovė “Etel Networks”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?