Kokią žuvį lietuviai labiausiai mėgsta?

Tačiau populiariausia ant lietuvaičių stalo vis dar išlieka lašiša.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2014, 10:20 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:22 PM

Tačiau populiariausia ant lietuvaičių stalo vis dar išlieka lašiša.

Prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, žuvies suvartojimas ypač išauga prieš didžiąsias šventes, pavyzdžiui balandį, prieš Velykas, žuvies buvo suvartojama 22 proc. daugiau nei kitais mėnesiais.

Panašių vartojimo tendencijų „Maxima“ analitikai tikisi ir lapkritį bei gruodį. Kelerius pastaruosius metus daugiausiai šviežios žuvies nupirkdavo vyresnio amžiaus žmonės, tačiau pastaruoju metu žuvis itin išpopuliarėjo tarp jaunimo ir jaunose šeimose. Tai siejama su populiarėjančiomis sveiko gyvenimo būdo idėjomis ir specialistų rekomendacijomis vartoti daugiau šviežios žuvies.

„Maxima“ duomenimis, pačiu populiariausiu jūros produktu jau daug metų išlieka lašiša. Šiais metais padaugėjo perkančių lašišos filė ir jos didkepsnius. Pagal populiarumą po lašišos rikiuojasi atšaldytos virtos krevetės, auksaspalvės dorados ir mažaakių pangasijų filė.

Iš Lietuvoje sugaunamos žuvies populiariausi atšaldyti paprastieji karšiai, Europinės lydekos, Baltijos menkės, vaivorykštiniai upėtakiai, paprastieji lynai ir paprastosios kuojos, nuolat auga gyvų karpių pardavimai, kurie rekordines aukštumas pasiekia Kūčių išvakarėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.