Trečioji eurų siunta - jau saugykloje

Apie 16 val. 15 min. eurai jau buvo vežami Kalvarijų gatve. Po keliolikos minučių pirmieji vilkikai su nauja valiuta pasiekė saugyklą Žirmūnuose.

Eurai atvežti į saugyklą.<br>V.Balkūno nuotr.
Eurai atvežti į saugyklą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2014, 1:34 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:56 PM

Iš Frankfurto prie Maino skridęs „Lufthansa Cargo“ lėktuvas Vilniuje nusileido apie 14 val. 30 min.

Apie 16 val. 15 min. eurai jau buvo vežami Kalvarijų gatve. Po keliolikos minučių pirmieji vilkikai su nauja valiuta pasiekė saugyklą Žirmūnuose.

Šį kartą itin didelių spūsčių išvengta, kadangi keliai buvo uždaromi tik tuose ruožuose, kuriais buvo gabenami eurai. Tad trečias kartas nemelavo - šiandien eurų atvežimo operacija nesutrikdė miestiečių gyvenimo.

Pinigus vežančius vilkikus saugojo „Aro“ šarvuočiai, kelių policijos automobiliai ir sraigtasparniai, o gatvėse, kur jie važiavo, buvo stabdomas eismas.

Apie eurų atgabenimą - neskelbiama

Lėktuvų maršrutus rodančios interneto svetainės „Flightradar24.com“ duomenimis, Vokietijos oro linijų „Lufthansa“ krovininis lėktuvas „McDonnell Douglas MD-11F“, kuris jau gabeno eurus į Lietuvą, pakilo iš Frankfurto oro uosto ir popiet nusileido Vilniuje.

Tai trečioji euro banknotų siunta. Pirmoji spalio 22 dieną atgabenta į Vilnių, antroji - spalio 29 dieną - į Kauną.

Dėl eurų gabenimo operacijos kai kuriose gatvėse anksčiau susidarė spūstys. Todėl vilniečiai jau svarsto, ar panašus reiškinys nepasikartos ir trečiadienio popietę.

Centrinis bankas iš anksto neskelbia, kada atgabenami eurai. Pasak jo atstovų, pinigai yra vežami dieną, nes to reikalauja griežtos saugumo procedūros, be to, jie turi būti skraidinami šviesiu paros metu, o apie pinigų gabenimo laiką, maršrutą, apsaugos ir kitas detales visuomenė iš anksto negali būti įspėjama.

Pasiskolino iš Vokietijos Bundesbanko

Euro įvedimui reikalingus 132 mln. vienetų eurų banknotų Lietuvos bankas pasiskolino iš Vokietijos Bundesbanko. Centrinis bankas skelbė, kad į Lietuvą jie bus atgabenti spalio-lapkričio mėnesiais.

Tiesa, finansinių reikalų prievaizdo Lietuvos banko atstovai nekalbūs.

Lietuvos banko atstovas spaudai Giedrius Simonavičius, paklaustas, ar tiesa, kad trečiadienį į Vilnių atgabenama dar viena eurų partija, atsakė negalįs nieko komentuoti.

Kai spalį buvo atskraidinta eurų partija, Vilniaus gatvėse strigo transportas, o sostinės centras priminė vaizdą iš veiksmo filmo: įspūdinga policijos kolona, kaukėti „Aro“ pareigūnai ant stogų, kelią blokuojantys šarvuočiai, Vilniaus dangų raižantis sraigtasparnis ir užblokuotos judriausios Lietuvos sostinės gatvės.

Tačiau tai nebuvo filmavimo aikštelė - piko metu, kai miesto gatvės dūsta nuo spūsčių, vairuotojai buvo priversti tik beviltiškai dairytis pro langą - dėl eurus gabenančių vilkikų kuriam laikui buvo visiškai sustabdytas eismas itin judriose A.Goštauto, Geležinio Vilko, Kalvarijų, Ozo gatvėse.

Lietuva eurą įsives 2015 metų sausio 1-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.