Bankrutavusį „Bauhof“ Alytuje pakeis „Moki-veži“

Netrukus vėl atgis metus stovėjęs tuščias didžiausias Alytuje 7200 kvadratinių metrų prekybos centras, prieš šešerius metus „Bauhof“ užsakymu pastatytas ir pritaikytas prekiauti statybos ir apdailos medžiagomis.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Nov 13, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 1:33 PM

Iš savininkės bendrovės „Alytaus valda“ pastatą su 2,2 hektaro žemės už 11 milijonų litų nusipirko Vilniaus bendrovė „SKK Valda“ -- antrinė įmonė bendrovės „Makveža“, kuriai priklauso ir čia įsikurs prekybos tinklas „Moki-veži“.

Pastato savininkė bendrovė „Alytaus valda“ su švedų kompanija kompanija, vėliau perimtą estų, buvo sudariusi nuomos sutartį penkiolikai metų.

O pernai „Bauhof“ bankrutavus ir spalio pabaigoje uždarius prekybos centrus visoje Lietuvoje, sutartis buvo nutraukta, todėl skubiai ieškoti naujų nuomininkų.

Už nuomos netesybas kompanija liko skolinga pastato savininkui.

„Derybos vyko su „Rimi“ ir „Topo centru“, „Ermitažu“, „Sanitex“, „Senukais“, Vokietijos koncerno „Obi“ Lenkijos skyriumi. Bet po ilgokų nuomininkų paieškų, nuspręsta parduoti, nes to pageidavo „SKK Valda“, pateikusį priimtiniausią mums pasiūlymą.

Nebenorėjome ilgiau delsti.Per metus pastato išlaikymui jau išleidome pusę milijono litų.

Nieko neuždirbome iš šio sandorio. Dar patyrėme ir nuostolių.

Tapome ekonominės krizės auką. Pakilimo metai jį statėme paėmę iš banko paskolą ir baigėme 2008 metais.

Alytui per didelis prekybos centras. 3,5 tūkstančių kvadratinių metrų būtų rentabilus“, -- teigė „Alytaus valdos“ bendraturtis Nerijus Čaplikas.

Gerokai mažesnėse nelabai patogioje vietoje Alytuje veikęs „Moki–veži“ prekybos centras čia turėtų persikelti po poros mėnesių.

Investavus apie porą milijonų, bus sumažintas sandėlis, kad prekybai skirtas plotas padidėtų nuo 4 iki 5 tūkstančių kvadratinių metrų.

Išsikėlus „Bauhofui“, kol kas tuščias tebestovi beveik 4 tūstančių kvadratinių metrų pastatas Ukmergėje, o Panevėžyje ir Šiauliuose įsikūrė baldininkai, Klaipėdoje bus įrengta turgavietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.