Egipte įstrigusiems lietuviams - košmariška naktis oro uoste

„Tikimės, kad lėktuvas pakils - registruojamės skrydžiui", - šeštadienį ryte pratarė Egipte, Hurgados oro uoste, kartu su kone dviem šimtais turistų iš Lietuvos naktį praleidęs Julius. Balse - net ne nerimas ar pyktis, bet begalinis nuovargis.

Lietuviai iš Egipto grįžo kupini įspūdžių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuviai iš Egipto grįžo kupini įspūdžių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbalienė, BNS inf.

Nov 14, 2014, 10:46 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:47 AM

„Kone visą naktį taip ir prastovėjome oro uoste", - užsiminė vyras.

„Sukėlėme triukšmą. Kažkas įvyko po to, kai telefonu pakalbėjome su garbės konsulu. Netrukus ir buvome išleisti iš viešbučio, - mums buvo grąžinti asmens dokumentai iš bagažas. Maždaug apie antrą valandą nakties išvažiavome į oro uostą", - sakė Julius.

Apie 180 nemokios kelionių agentūros „Fresh Travel" klientų, poilsiavusių Šarm El Šeicho kurorte, iš Hurgados oro uosto „Small Planet Airlaines" lėktuvas turėtų parskraidinti apie pusę šešių vakaro.  

Su Hurgados oro uoste įstrigusiais turistais šeštadienį bendravo konsulas Justas Vaišnoras.

Nukentėjusių - per tūkstantį

Nuo nemokios kelionių agentūros „Fresh Travel“ gali būti nukentėję dar daugiau kaip 1 tūkst. žmonių, kurie nusipirko, bet dar neišvyko į keliones. Tačiau tikslų jų skaičių sunku nurodyti, nes agentūra neteikia duomenų.

Turizmo departamento vadovo pavaduotojas Juozas Raguckas teigia, kad tiek žmonių yra įsigiję keliones, tačiau išvykti jie nebegalės.

„Tie turistai, kurie nusipirkę, mes renkame informaciją, tai pakankamai didelis skaičius žmonių, bet apie tai, kokios galimybės kompensuoti iš draudimo lėšų ir kaip elgtis mes galėsime pasakyti tik pirmadienį. Skaičiai dideli - viršija tūkstantį“, - LTR radijui sakė J.Raguckas.

BNS jis pranešė, kad Egipte šiuo metu esančių turistų skaičius siekia apie 350, jie taip pat bus patyrę kai kurių finansinių ir moralinių nuostolių.

„Mums svarbiausia, kad jie išskristų iš ten, nes jau aiškėja, kad jie yra terorizuojami, nenorima jų išleisti iš viešbučių“, - BNS sakė J.Raguckas.

Grįžo iš Portugalijos

Naktį iš penktadienio į šeštadienį apie 100 „Fresh Travel“ klientų į Vilnių grįžo iš Madeiros Portugalijoje.

Turizmo departamentas penktadienį sustabdė kelionių agentūros „Fresh Travel“, dirbančios su prekės ženklu „Plius Travel“, veiklą. Tai padaryta, agentūrai pranešus, jog ji negali vykdyti įsipareigojimų.

Turizmo departamentas perspėjo „Fresh Travel“ keleivius, kad nevyktų į Vilniaus oro uostą, nes suplanuotos kelionės neįvyks.

„Fresh Travel“ šiemet tapo ketvirtąja kelionių organizatore, kuri paskelbė apie savo nemokumą.

Šiuo metu bankrutuoja įmonės „Go Planet Travel“, „Go Baltic Travel“ ir „Neoturas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.