Krito dar vienas kelionių rengėjas. Vadovas kaltina Kalėdas

Veiklą stabdo dar vienas kelionių rengėjas. Vos šiemet pavasarį startavęs kelionių operatorius „Plius Travel“ penktadienį savo partneriams išsiuntė laišką, kad stabdo veiklą ir nuo lapkričio 14 dienos nebevykdys kelionių. Šio kelionių organizatoriaus klientų šiuo metu yra Egipte ir Portugalijos saloje Madeiroje.

Veiklą „Plius Travel“ pradėjo tik šį pavasarį.<br>V.Balkūno nuotr.
Veiklą „Plius Travel“ pradėjo tik šį pavasarį.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Nov 14, 2014, 3:51 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:27 AM

Kaip lrytas.lt sakė Valstybinio turizmo departamento laikinasis vadovas Juozas Raguckas, Madeiroje šiuo metu yra 130 "Plius Travel" klientų, naktį iš penktadienio į šeštadienį jie turėtų būti parskraidinti į Lietuvą. Egipte yra kur kas daugiau - apie 350 turistų.

"Kol kas aiškinamės situaciją", - sakė J.Raguckas.

Pasak jo, "Plius Travel" deramai nebendradarbiauja. "Galbūt vėliau pasakysiu, kad nusikalstamai nebendradarbiauja", - sakė J.Raguckas. Jis pabrėžė, kad įmonė yra nemoki.

Poilsiautojai iš Madeiros turėtų nieko nepajusti ir grįžti, kaip numatyta, naktį iš penktadienio į šeštadienį.

"Europos Sąjungoje viskas paprasčiau", - apie derybas su bendrove "SmartWings" dėl neapmokėto skrydžio sakė J.Raguckas. Ši čekų įmonė sutiko skraidinti gavusi VTD garantinį raštą, kad pirmadienį bus atsiskaityta už paslaugas draudimo pinigais.

Tuo tarpu egiptiečiai ne tokie sukalbami. Egipto oro bendrovė "Spot Air" reikalauja pinigų iškart. "Plius Travel" klientai turėjo leistis Vilniuje ankstų šeštadienio rytą ir sekmadienį.

Kada jie grįš, kol kas VTD nežino.

Klientais nebepasirūpins

Kelionių rengėjas siūlo turistams prašymus grąžinti pinigus dėl neįvyksiančių kelionių siųsti per kelionių agentūras ar Valstybinį turizmo departamentą.

Bendrovei „Fresh Travel“, valdančiai kelionių operatoriaus „Plius Travel“, vadovauja Gediminas Kerys.

"Mes neturėjome finansinių problemų, tiesiog pristigo apyvartinių lėšų", -  veiklos stabdymo priežastis lrytas.lt aiškino G.Kerys.

Tiesa, šios problemos jis neįžvelgė prieš savaitę ar kelias dienas, kai į užsienį išskraidino turistus. G.Kerys tikino, kad prieš kelias dienas padėtis buvo gera.

Perka dovanas, o ne keliones

Kas kaltas, kad pristigo apyvartinių lėšų? G.Kerys kaltina prieškalėdinę karštinę: esą žmonės perka dovanas, užuot skyrę pinigų kelionėms.

Anot jo, svetur strigusiais turistais turės pasirūpinti Valstybinis turizmo departamentas, draudimo kompanija ir kelionių agentūros.

Kiek išvis yra pardavę dar neįvykusių kelionių "Fresh Travel"? "Negaliu atsakyti į šį klausimą", - sakė G.Kerys.

Jis negalėjo atsakyti ir kokia pastaruoju metu buvo vidutinė kelialapio kaina.

"Fresh Travel" sakė greičiausiai neatsakysiąs į šiuos klausimus ir ateityje, mat nebenorintis komentuoti.

Kai veiklą nutraukė „Go Planet Travel“, lrytas.lt jo, kaip turizmo rinkos atstovo, klausė, kaip sekasi jo vadovaujamai įmonei. Tuomet jis tikino, kad keblumų jiems nekyla.

Prekiavo kelionėmis iki paskutinės minutės

Dar penktadienio rytą itin palankia kaina buvo galima įsigyti kelionę į Egiptą su „Plus Travel“ per beta.lt nuolaidų kuponų pardavimo portalą.

„Mes, kaip ir kelionių agentūros, gavome laišką iš „Fresh Travel“. Aiškinamės situaciją. Kol kas skaičiuojame ir žiūrime ką daryti. Stengsimės daryti viską, kad rastume kuo geresnę išeitį“, - sakė kuponų portalo vadovas Vilius Juraitis.

Beta.lt, gavę laišką, išėmė šios dienos pasiūlymą.

Pastaruoju metu dažnai šis kelionių rengėjas siūlė įsigyti kelionių su nuolaida. 1299 litai už 3269 litų vertės kelionę į Egiptą. 999 litai užuot mokėjus 1990 litų už poilsį Madeiroje. Tokie pasiūlymai buvo paklausūs - jų nupirkdavo arti 200.

Startas - šį pavasarį

Veiklą „Plius Travel“ pradėjo tik šį pavasarį.

Pirmoji suplanuota rinkos naujoko „Plius Travel“ kelionė buvo suplanuota per Velykas. Tuomet skelbta, kad jo užsakymu į Antaliją 148 lietuvius skraidins turkų oro bendrovė „Corendon“. Gegužės 4-ąją kelionių rengėjas skelbė pradėsiantis keliones į Kretą, Chaniją. Startuojant planuota, kad į šią Graikijos salą vasaros sezonu kas savaitę skraidins graikų avialinijos „Aergean Airlines“.

„Mes – žemų sąnaudų bendrovė. Tikimės, kad mūsų klientais taps tie, kurie mėgsta keliones planuotis patys. Mūsų siūloma kaina – 10 procentų mažesnė, nei pavyktų patiems keliautojams įsigyti bilietus, apgyvendinimo ir pervežimo paslaugas“, - apie tai, kad neteks kariauti konkurencinio karo su didžiaisiais rinkos žaidėjais, tuomet, startuojant, aiškino „Plius Travel“ valdančios bendrovės „Freshtravel“ vadovas Gediminas Kerys.

Sustabdė veiklą

Kaip skelbia BNS, Valstybinis turizmo departamentas penktadienį sustabdė kelionių agentūros „Fresh Travel“, dirbančios su prekės ženklu „Plius Travel“, veiklą. Tai padaryta, agentūrai pranešus, jog ji negali vykdyti įsipareigojimų.

„Penktadienį sustabdėme įmonės veiklos pažymėjimą ir aiškinamės situaciją. Daugiau informacijos ketiname pateikti netrukus“, - BNS sakė Turizmo departamento vadovo pavaduotojas Juozas Raguckas.

Informacija turistams, esantiems Egipte ir Madeiroje (Portugalijoje)

Iškilus problemoms kreipkitės: Esantiems Egipte: Egipte esantis UAB „Freshtravel“ (Plius Travel) atstovas – Margiris (Egipte) tel. +2010604143040. Lietuvos Respublikos konsulas Egipte Justas Vaišnoras, tel. +201223233143.

Esantiems Portugalijoje: Pirminė informacinė konsulinė pagalba visą parą (8-5) 236 2444 LIETUVOS RESPUBLIKOS GARBĖS KONSULAI PORTUGALIJOJE DR. JORGE ANTAS DE BARROS Adresas: Solar dos Condes de Prime Rua dos Andrades 3500-076 Viseu PORTUGAL Telefonas: +351 232 422 745 Faksas: +351 213 579 152 El.p. adresas: jorge.antas.barros@gmail.com CARLOS SILVA E SOUSA Adresas: Rua Pedro Alvares Cabral 14-1 8200 – 169 Albufeira PORTUGAL Telefonas: +351 289 513 222 Faksas: +351 289 588 027 El.p. adresas: carlosses@iol.pt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.