Vokietija vos išsisuko nuo recesijos, prancūzus ragina nesustoti

Vokietijos ekonomikai vos pavyko išvengti recesijos – trečiąjį ketvirtį ji augo vos 0,1 proc., teigia šalies statistikos tarnybos atstovas. Vokietijos ūkiui balandžio-gegužės mėnesiais susitraukus 0,1 proc., dar vienas nuosmukio ketvirtis būtų reiškęs recesiją. Apie tai praneša BBC.

Vokietijos vartotojai trečiąjį ketvirtį nebe taip taupė - savo išlaidas padidino.<br>123rf nuotr.
Vokietijos vartotojai trečiąjį ketvirtį nebe taip taupė - savo išlaidas padidino.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:25 PM

Federalinė statistikos tarnyba teigia, jog Vokietijos vartotojai trečiąjį ketvirtį padidino savo išlaidas, taip pat ūgtelėjo ir šalies eksportas. Duomenis teigiamai įvertins ir visa euro zona, nes vangus regiono augimas privertė politikus mažinti palūkanų normas ir imtis kitų skatinimo priemonių.

„Berenberg Bank“ vyresnysis ekonomistas Christianas Schulzas BBC sakė, kad pasitikėjimas šalies ūkiu tarp Vokietijos įmonių buvo neaukštas – daug įtakos tam turėjo Ukrainos krizė. Vokietijos ekonomika, ilgai laikyta euro zonos varomąja jėga, pastaraisiais mėnesiais tempė regioną žemyn, sakė jis.

Penktadienį ir iš Prancūzijos gauti duomenys parodė didesnį, nei tikėtasi, augimą trečiąjį ketvirtį – 0,3 proc.

Reformų negana

Prancūzijos ekonomikos augimo galimybės gali sustiprėti, jeigu bus imtasi veiksmų ir šalies darbo rinkoje įvyks teigiamų pokyčių. Tokią nuomonę penktadienį išsakė Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys ir Prancūzijos centrinio banko vadovas Christianas Noyer. Apie tai praneša portalas „Dow Jones“.

Penktadienį iš Prancūzijos gauti duomenys parodė didesnį, nei tikėtasi, BVP augimą trečiąjį ketvirtį – 0,3 procento.

Ch.Noyer teigimu, minimalaus darbo užmokesčio indeksavimas gali būti keičiamas, o profesinės darbininkų sąjungos galėtų turėti daugiau galimybių keisti darbo valandas, reikėtų sušvelninti ir atleidimo iš darbo tvarką.

„Reformų tempas nepakankamas. Yra dar tiek daug dalykų, kuriuos būtina padaryti“, – sakė pareigūnas, duodamas interviu Prancūzijos dienraščiui „Les Echos“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.