„Mineralinių vandenų“ įsipareigojimai perkant „Alitą“ – maži?

Greitesnio leidimo įsigyti įmonių grupę „Alita“ siekianti „Mineraliniai vandenys“ įsipareigoja parduoti „Alitos“ degtinės ir trauktinės verslą Lietuvoje. Tačiau konkurentai mano, kad tai per mažas žingsnis užkirsti galimybei sukurti dominuojamą padėtį, rašo „Verslo žinių“ portalas vz.lt.

„Alita“ domisi „Mineraliniai vandenys“.<br>P.Lileikio nuotr.
„Alita“ domisi „Mineraliniai vandenys“.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 17, 2014, 9:09 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 7:58 AM

Konkurencijos taryba pranešė, kad „Mineraliniai vandenys“ pateikė įsipareigojimus – nekonfidencialioje dalyje nurodyta, kad „Mineraliniai vandenys“ įsipareigotų parduoti „Alitos“ gaminamų degtinių ir trauktinių prekių ženklus, technologijas, medžiagų likučius, teises ir pareigas, kylančias iš sutarčių, susijusių su degtinių ir trauktinių gamyba, platinimu ir reklama.

Tačiau „Mineraliniai vandenys“ nori pasilikti teisę gaminti, platinti ir eksportuoti bei kitaip vykdyti prekybą degtinėmis ir trauktinėmis ne Lietuvos rinkoje.

Perleidimo procesą prižiūrėtų pasiūlytas patikėtinis, kuriam turėtų pritarti Konkurencijos taryba. Anot Konkurencijos tarybos, „Mineraliniai vandenys“ siūlo šiuos įsipareigojimus siekdami užkirsti kelią galimos dominuojamos padėties sukūrimui ar sustiprinimui arba galimam konkurencijos apribojimui degtinės ir trauktinių prekių rinkose Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.