Premjeras apie „Fresh travel“ bankrotą: „Ministras - ne Dievas“

Kelionių organizatoriui „Fresh travel“ paskebus apie nemokumą keli šimtai Lietuvių įstrigo užsienio kurortuose, o daugiau nei du tūkstančiai planavusių keliones liko it musę kandę, mat atgaus tik nedidelę dalį už kelionę sumokėtos sumos.

A.Butkevičius siūlo griežtinti reikalavimus kelionių organizatorių veiklai.<br>D. Umbraso nuotr.
A.Butkevičius siūlo griežtinti reikalavimus kelionių organizatorių veiklai.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 9:52 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 5:38 AM

LRT radijui komentuodamas situaciją premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad problemų šioje srityje esama tikrai ne vienos: „Yra kelios problemos. Pagal turimą informaciją, įmonė „Fresh travel“ nebuvo įtraukta į rizikos grupę dėl finansinių srautų balansavimo.

Kai Seime vyko diskusija dėl įstatymo sugriežtinimo, buvo siūloma, kad turizmo bendrovės didesnėmis sumomis didintų įstatinį kapitalą. Tada buvo šaukiama, kad politikai tokiais griežtinimais stabdo verslą. Tai tarsi lazda su dviem galais, bet reikia apsaugoti žmonių įmokas, jie turi būti saugūs“, – teigė premjeras, ir pabrėžė, kad palaiko siūlymus griežtinti reikalavimus kelionių organizatorių veiklai.

Apie tai, kokia atsakomybė dėl susiklosčiusios situacijos tenka ūkio ministrui, kurio vadovaujamai ministerijai yra pavaldus valstybinis turizmo departamentas, A. Butkevičius atsakė: „Aš jo paklausiau, ar įmonė buvo vertinta nepriklausomų ekspertų, buvo atsakyta, kad jokios informacijos ministras apie galimas problemas įmonėje neturėjo. Ministras nėra Dievas ir negali numatyti, ką galvoja tokių įmonių vadovai.“

Po kelių kelionių organizatorių bankrotų prabilta ir apie specialaus draudimo fondo kūrimą, tačiau premjeras tikina, kad būtina griežtinti pačių kelionių organizatorių veiklą: „Visos lėšos turi būti draudžiamos, jei suma, kuria disponuoja kelionių organizatorius didėja, kelionių organizatorius turi draustis papildomai – jokios rizikos negali būti arba tik minimali rizika“, – kalbėjo premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?