Kiek kilogramų paukštienos per metus suvalgo lietuvis?

Vienas Lietuvos gyventojas

Vištieną lietuviai itin pamėgę.<br>V.Balkūno nuotr.
Vištieną lietuviai itin pamėgę.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 19, 2014, 2:29 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 2:44 AM

Lietuvos statistikos departamento ir Agrarinės ekonomikos instituto duomenimis, pernai šalies gyventojams buvo patiekta 251,4 tūkst. tonų įvairiausios mėsos, iš kurių 96,3 tūkst. tonų sudarė paukštiena.

Kaišiadoryse vykusioje Lietuvos paukštininkystės konferencijoje Paukštininkystės asociacijos prezidentas Vytautas Tėvelis teigė, kad kiekvienam šalies gyventojui šiuo metu tenka po 270 kiaušinių ir 30 kilogramų paukštienos mėsos.

„Šiandien Lietuvoje kasmet surenkama 800 mln. kiaušinių ir išauginama apie 130 tūkst. tonų paukščių mėsos arba apie 100 tūkst. tonų paukštienos skerdenų, skaičiuojant didžiųjų paukštynų pajėgumus kartu su pavieniais paukštienos augintojais“, - kalbėjo V. Tėvelis.

Pasaulinė paukštienos gamyba kasmet pasaulyje auga apie 2-3 proc. Jei tokios tendencijos laikysis ir toliau, o pasaulio gyventojų skaičius didės tokiu pačiu tempu, apie 2030 m. paukštiena bus pirma mėsa pagal gamybą ir suvartojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.