Lietuvai atrieks didžiausią dalį ES paramos pieno sektoriui

Europos Komisija Lietuvos pieno sektoriui atiteks 14 mln. eurų (48,3 mln. litų) paramos. Tai – pusė Baltijos šalims skirtos sumos, skirtos kompensuoti dėl Rusijos embargo patirtus nuostolius.

Lietuvoje pieno supirkimo kaina krito po to, kai Rusija paskelbė apie draudimą įvežti į savo teritoriją žemės ūkio produkciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvoje pieno supirkimo kaina krito po to, kai Rusija paskelbė apie draudimą įvežti į savo teritoriją žemės ūkio produkciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-19 10:38, atnaujinta 2018-01-21 03:15

„Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje pieno sektorius patyrė nemažai nuostolių, todėl buvo priimtas sprendimas suteikti paramą šioms valstybėms“, – kalbėjo ES žemės ūkio ir kaimo plėtros komisaras Philas Hoganas.

Lietuvos pieno sektoriui buvo skirta 14 mln. eurų (48,3 mln. litų), Latvijos – 7,7 mln. eurų (26,56 mln litų), o Estijos –7,7 mln. eurų (23,8 mln.litų).

„Šie pinigai kompensuos pieno supirkimo kainų skirtumą po to, kai šios krito Rusijai paskelbus apie embargą“,– kalbėjo Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Oficialus sprendimas jau šią savaitę bus pateiktas Europos Komisijos institucijoms, kurios paruoš reikalingus dokumentus, kad parama kuo greičiau pasiektų Lietuvą.

Lietuvoje pieno supirkimo kaina krito po to, kai Rusija paskelbė apie draudimą įvežti į savo teritoriją žemės ūkio produkciją. Šiuo metu pieno supirkimo kainos stabilizavosi, spalio mėnesį vidutinė natūralaus pieno supirkimo kaina padidėjo per 7 proc. Už toną ūkininkams vidutiniškai buvo mokama 842 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.