Prenumeratos pristatymo kaime tarifai nesikeis dar 3 metus

Nepaisant Finansų ministerijos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-11-19 14:37, atnaujinta 2018-01-21 02:44

„Mes turime patvirtinti periodinių leidinių pristatymo kaimo vietovėse tarifų kriterijus trejiems metams. Jie siūlomi tokie patys, kokie yra šiuo metu, tik perskaičiuoti į eurus“, - Vyriausybės posėdyje sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Susisiekimo ir Finansų ministerijos laikėsi skirtingų pozicijų dėl to, ar reikia didinti tarifus. Finansų ministerija siūė juos didinti, kad neaugtų Lietuvos pašto nuostoliai.

Susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas trečiadienį teigė, kad tarifų nereikia didinti, nes priešingu atveju nukentėtų regionai. Jis taip pat pažymėjo, kad Lietuvos pašto nuostoliai dėl šios paslaugos pastaraisiais metais didėja.

Susisiekimo ministerija skaičiuoja, kad šiemet paštas iš šios paslaugos teikimo patirs 14 mln. litų nuostolių. Finansų ministerija suskaičiavo, kad mažėjant prenumeratos apimtims, nuostoliai per ateinančius 3 metus didės 2-3 mln. litų.

Susisiekimo ministerijos teigimu, nekeičiant tarifų, metiniai nuostoliai siektų apie 15,7 mln. litų, o juos padidinus 30 proc., nuostoliai siektų 14,4 mln. litų, 50 proc. - 12,5 mln. litų, o 100 proc. - 8,7 mln. litų.

Anot ministerijos, norint, kad valstybė nekompensuotų nuostolių, kai kuriuos tarifus reikėtų didinti iki 4 kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.