Lietuvos įmones išrikiavo ant geriausiųjų pakylos

Metams einant į pabaigą, verslo sėkmės pasiekusios įmonės įvertintos už pastangas, padėjusias joms tapti rinkos lyderėmis. Už indėlį kuriant šalies ekonomiką Ūkio ministerija jau dešimtą kartą įteikė apdovanojimus „Už nuopelnus verslui“ tiems, kurie nenuleidžia rankų.

Už indėlį kuriant šalies ekonomiką Ūkio ministerija jau dešimtą kartą įteikė apdovanojimus „Už nuopelnus verslui“ tiems, kurie nenuleidžia rankų ir tampa lyderiais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Už indėlį kuriant šalies ekonomiką Ūkio ministerija jau dešimtą kartą įteikė apdovanojimus „Už nuopelnus verslui“ tiems, kurie nenuleidžia rankų ir tampa lyderiais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 20, 2014, 6:35 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:56 PM

Šiemet įmonės pretendavo būti apdovanotos pagal devynias nominacijas. Iš gautų paraiškų Ūkio ministerijos sudaryta komisija konkursui kiekvienai nominacijai atrinko po tris geriausias įmones. Iš viso konkurse susirungė 27 pretendentės.

Tradicinę dešimtąją Verslo dieną sveikinimo kalba pradėjo premjeras Algirdas Butkevičius.

„Noriu pasidžiaugti, kad šios tradicijos laikomasi. Sveikinu visus nominantus, kad esate kūrybiški, verslūs, turite daug idėjų, nebijote rizikuoti“, – sakė premjeras.

A.Butkevičius įteikė apdovanojimą regiono verslo lyderiu pripažintai įmonei „Boen Lietuva“. Elektrėnų savivaldybėje, Kreivonių kaime, įsikūrusi bendrovė gamina kietmedžio parketą, specialiai sporto salėms skirtą grindų dangą. Įmonė, pasinaudojusi Europos Sąjungos parama, pastatė itin efektyvią termofikacinę elektrinę, kuri leido sumažinti įmonės sąnaudas. Antroje pagal dydį Europoje parketo gamykloje „BOEN Lietuva“ dirba daugiau nei 1200 žmonių.

Įmonė į Lietuvą pritraukė investuotojų iš kitų Europos šalių, tokių kaip Vokietija, Šveicarija, Austrija, Norvegija. Bendrovės atstovai teigia, kad šiemet į cechų plėtrą, naujoms staklėms ir krautuvams įsigyti bus investuota dar 25 mln. litų, ketinama sukurti naujų darbo vietų.

Įmynė pėdą užsienyje

„Kaip ir gyvenime, taip ir versle svarbu sėkmės formulė. O tam reikalinga idėja. Su idėja galima pasiekti visko. Tikiu, kad generuosite naujas idėjas ir rodysite pavyzdį kitiems“, – Verslo dienos iškilmėse į verslininkus kreipėsi ūkio ministras Evaldas Gustas.

Jis įteikė apdovanojimą tiems, kurie turėdami gerą idėją skverbiasi į tarptautinius vandenis. Kovą dėl nominacijos „Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas“ laimėjo bendrovė „Altechna“. Vilniuje įsikūrusi įmonė užsiima lazerinės optikos komponentų gamyba ir prekyba Lietuvoje ir užsienyje – Vokietijoje, JAV, Italijoje, taip pat lietuviai projektuoja ir gamina lazerines ir optines sistemas.

2013 metais bendrovės produktų eksportas augo daugiau nei ketvirtadaliu, palyginti su 2012 metais, ir siekė daugiau nei 14 mln. litų. Šiemet bendrovės eksportas ūgtelėjo dar 14 proc. ir pasiekė daugiau nei 8 mln. litų.

Prizas – už sprendimus

„MG Baltic“ koncerno prezidentas Darius Mockus apdovanojimą įteikė už „Naujus pramoninius sprendimus“ įvertintai bendrovei „Columbus Lietuva“.

Kaune ir Vilniuje įsikūrusi verslo konsultacijų ir verslo valdymo sistemų bendrovė „Columbus Lietuva“ 2012–2014 m. sukūrė pažangius pramoninius sprendimus, kurie padeda efektyvinti įmonių darbą ir gerinti bendrus veiklos rezultatus.

Pagerbė moteris

Pasveikinti verslo moterį garbė teko internetinės prekybos portalo „Pigu.lt“ vadovui Dainiui Liuliui.

Ūkio ministerijos surengtuose apdovanojimuose pagerbtos ir moterys verslininkės. Nominacijoje „Versli moteris“ nugalėjo Tarptautinės teisės ir verslo aukštoji mokyklos steigėja Daiva Daugvilienė.

Ji yra įvairių organizacijų narė, dirba ir ekspertinį darbą – yra Studijų kokybės vertinimo centro tarybos narė. D. Daugvilienės ateities planai – toliau plėtoti tarptautiškumą, ugdyti lyderystę bendruomenėje ir teikti visuomenei profesionalias mokymo paslaugas.

Įvertinta už minų ieškiklius

Šalies sostinėje įsikūrusi bendrovė „Eltesta“ įvertinta nominacija „Inovatyvių sprendimų lyderis“. Tai pasaulyje pripažinta matavimo prietaisų, skaitmeninių ir stoboskopinių oscilografų, picosekundinių generatorių, požeminių radarų ir nemetalinių minų ieškiklių gamintoja.

Šiuo metu bendrovė baigia įkurti metrologinę prietaisų testavimo laboratoriją. „Eltestos“ sukurti ir pagaminti stroboskopiniai oscilografai šiandien užima daugiau nei 2 proc. pasaulinės rinkos.

Driekia kelią iki Australijos

Lenktynininkui Benediktui Vanagui nestinga nei drąsos, nei ryžto varžytis su kitais trasoje, tad jis įteikė prizą už drąsias investicijas įvertintai bendrovei „Aurika“. Ši lietuviško kapitalo įmonė gamina pakuotes ir etiketes.

Kas mėnesį „Aurika“ išspausdina spaudos gaminių tiek, koks yra atstumas nuo Lietuvos iki Australijos. Lietuvių užmojis - tapti stipriais žaidėjais užsienio rinkose ir tai įrodyti visai Europai.

Bendrovė į spaudos pramonės technologijas pernai investavo 3 milijonus litų, o šių metų pirmąjį pusmetį investavo dar daugiau nei 6,5 mln. litų. Iš viso šiais metais įmonė planuoja investuoti 13,8 mln. litų piniginių lėšų.

Skatina jaunimo verslumą

Už sėkmingą verslumo iniciatyvą įvertintas DNB bankas. Šitaip jis pagerbtas už verslumo skatinimo programą „Kuriu verslą“, kuri apima visus svarbiausius naujos įmonės kūrimo ir plėtros etapus – pradedant verslo idėjos įvertinimu, proceso planavimu, įmonės steigimu ir baigiant jauno verslo įsitvirtinimu rinkoje.

Per 2013 m. ir 2014 m. pirmąjį pusmetį šia programa pasinaudojo daugiau nei 22 tūkst. besidominčių verslu ir pradedančiųjų verslininkų.

Prizą atsiėmė DNB banko valdybos narys Šarūnas Nedzinskas.

Padeda sutaupyti gyventojams

„Nuoširdžiai sveikinu visus kandidatus“, - sakė UNICEF Lietuvoje vadovė Jovita Majauskaitė ir įteikė prizą „Šiaulių energijai“, kuri tituluota socialiniu inovatoriumi.

Šilumos ir elektros energijos gamyba ir tiekimu užsiimanti bendrovė „Šiaulių energija“ viena iš pirmųjų Lietuvoje prieš dvejus metus įgyvendino pažangiųjų technologijų projektą – naujai pastatytoje Šiaulių termofikacinėje elektrinėje, naudodama biokurą, kogeneracijos režimu pradėjo gaminti šilumos ir elektros energiją.

Šilumos kaina gyventojams sumažėjo daugiau nei 16 proc., o tai leido šilumos vartotojams sutaupyti apie 14,5 mln. Lt per metus. Įmonė, siekdama dar mažinti šilumos kainą, 2014 m. didina šilumos gamybos iš biokuro pajėgumus ir baigia įrengti naują biokuro katilinę. Tai leis šilumos vartotojams sutaupyti dar apie 8,5 mln. Lt per metus.

Bendrovės tiekiamos šilumos kaina nuo 2014 m. spalio 1 d. gyventojams sumažėjo daugiau nei 25 proc. ir šiuo metu yra mažiausia iš didžiųjų Lietuvos miestų.

Pagyrė už veržlumą

Bendrovės „Aradas ir Ko“ vadovas Ugnius Adomaitis gali didžiuotis titulu „Jaunas ir verslus“.

Į šį apdovanojimą gali pretenduoti verslininkai iki 29 metų.

U.Adomaičio vadovaujama bendrovė yra jauna ir greitai auganti PVC langų ir durų gamybos įmonė Alytuje. Bendrovė, kurioje dirba dvidešimt darbuotojų, kasmet eksportuoja iki 90 proc. pagamintos produkcijos. Pagrindinės bendrovės eksporto rinkos yra Norvegija, Danija ir Švedija.

U.Adomaičiui prizą įteikė jaunas, tačiau daug pasiekęs akordeonistas Martynas Levickis, savo atliekamais kūriniais džiuginęs visus nominantus ir Verslo dienos dalyvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.