Švęsti su kolektyvu - į baseiną

Didžiųjų metų švenčių proga dažnos Kauno įmonės vadovai darbuotojus skatina premijomis, vakarėliais ar išvykomis. Vieni suvienyti kolektyvo narius per šventes, padėkoti jiems už gerą darbą pageidauja iki Kalėdų, kiti pramogas atideda po Naujųjų metų, rašo „Lietuvos rytas".

Labiausiai pamėgtos Kauno įmonių, klubų ar grupių kalėdinių vakarėlių vietos – restoranai, teatrų ir koncertų salės.
Labiausiai pamėgtos Kauno įmonių, klubų ar grupių kalėdinių vakarėlių vietos – restoranai, teatrų ir koncertų salės.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas")

Nov 22, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:43 PM

Įvairūs kauniečių kolektyvai turi savas didžiųjų žiemos švenčių minėjimo tradicijas. Vieni patys rengia teminius vakarus, kiti samdosi renginių organizatorius, atlikėjus ir vedėjus.

Yra ir tokių, kurie šventes iškeičia į keliones ar sveikatinimo procedūras. Labiausiai pamėgtos Kauno įmonių, klubų ar grupių kalėdinių vakarėlių vietos – restoranai, kavinės, teatrų, koncertų salės ir net fotostudijos.

Kasmet apdovanoja geriausius

Kalėdiniai vakarėliai verslo valdymo konsultacijų įmonėje SDG – daugelį metų tebesitęsianti tradicija.

„Turime padalinius įvairiuose Lietuvos miestuose ir Estijoje. Kalėdiniai renginiai – gera proga pamatyti vieniems kitus, pažinti naujus darbuotojus, jų šeimos narius, nes į šventę kviečiamos ir antrosios pusės“, – kalbėjo įmonės personalo ir komunikacijos direktorė Rūta Jasienė.

Kalėdiniams įmonės vakarėliams nuomojama vis kita vieta. Jie yra vykę įvairiose Lietuvos vietose esančiuose restoranuose, kaimo sodybose.

Renginys įprastai prasideda geriausių darbuotojų apdovanojimų ceremonija, kurios metu jie gauna pasižymėjimo ženklelius. Po jos – šventinė dalis, ją iš anksto rengia ne renginių organizavimo firma, o patys darbuotojai.

„Prieš renginį apklausiame darbuotojus, kokių pramogų ir atlikėjų jie nori. Organizacinis komitetas atsižvelgia į šiuos pageidavimus. Daugeliui žmonių patinka teminiai vakarėliai, todėl šįmet rengsime retro vakarą, kurio metu visi turės pasipuošti šio stiliaus drabužiais, skambės to meto muzika“, – pasakojo R.Jasienė.

Įmonės darbuotojai mielai stebi ne tik garsių Lietuvos atlikėjų pasirodymus. Išradingiausi patys rengia šventinius numerius. Kelerius metus kalėdinio vakarėlio metu rodomi nuotaikingi filmai apie įmonėje dirbančius žmones.

Tapo estrados pažibomis

Maisto produktais prekiaujančios įmonės vadovė Natalija Martinavičienė pasakojo, jog darbuotojai ne kartą prieš šventes buvo kviesti į teatro spektaklius, tačiau smagiausi vakarėliai būdavo tie, kuriuose jie patys galėjo pasijusti „žvaigždėmis“.

Prieš organizuojant tokį renginį pasirenkama tema ir nurodomas aprangos kodas, kurio šiukštu negalima nepaisyti. Šventiniuose vakaruose žmonės linkę atskleisti drąsą ir kūrybiškumą. Daugelis nenori pasirodyti nuobodomis, todėl ieško įdomių, ryškių, blizgių kostiumų, nevengia kaukių, net perukų.

Kolektyvas ligi šiol nepamiršta prieš porą metų viename Kauno senamiesčio restorane surengto vakarėlio, kai visi mėginome įsikūnyti į legendinės švedų grupės ABBA narius. Darbuotojai iš anksto pradėjo mielai rodyti iniciatyvą ir kūrybiškumą.

Vyrai dar likus kelioms savaitėms iki šventės pradėjo auginti žandenas ir barzdas, moterys rausėsi po mamų spintas ir matavosi perukus“, – pasakojo verslininkė.

Laukia staigmenos

Namų dekoro salono įkūrėjai Kristina ir Povilas Stroliai darbuotojams jau paruošė kalėdines dovanas. Šiuo metu verslininkai kolektyvui planuoja šventines pramogas ir galvoja apie bendrą tradicinę tarpušvenčio vakarienę.

„Norime, kad visi mūsų darbuotojai prieš Kalėdas pajustų pakilią nuotaiką, todėl planuojame jiems padaryti staigmeną – pakviesti į vienos iš Baltijos šalių sostinių Operos ir baleto teatrą“, – sakė K.Strolienė.

Ankstesniais metais salono darbuotojai prieš Kalėdas susitikdavo pobūvyje, kur turėjo progos kartu pažiūrėti spektaklį, po jo pasilinksminti ir artimiau susipažinti.

Kaip ir kasmet, tarpušvenčiu darbuotojų laukia kalėdinė vakarienė. Jos žmonės kviečiami į verslininkų namus.

Stiprina komandinę dvasią

Kad buvimas kartu prieš šventes stiprina komandinę dvasią, pritarė ir šaldytus koldūnus bei kitus pusgaminius gaminančios Kauno įmonės direktorė Rita Kazlauskienė.

„Kasmet stengiamės kolektyvui sugalvoti ir pasiūlyti ką nors netikėta. Svarbiausia, kad žmonės kartu pabūtų ne darbo aplinkoje. Esame juos sukvietę į ne vieną linksmą teminį vakarėlį, į kurį buvo privaloma ateiti pasipuošus kaukėmis ir karnavaliniais kostiumais.

Buvo metų, kai su darbuotojais prieš šventes lankėmės teatre ar koncertų salėje, paskui patraukdavome į iš anksto užsakytą kavinę arba restoraną“, – pasakojo įmonės vadovė. Šiais metais kolektyvo laukia kalėdinis koncertas, šventinė vakarienė ir dovanos.

Leisis į kelionę

Kelionių centro „Megaturas“ darbuotojai įprastai kalėdinius vakarėlius rengdavo kokiame nors Kauno restorane. Šįmet centro vadovai nutarė darbuotojams padaryti staigmeną ir juos pakviesti į šventinę savaitgalio kelionę.

Verslininkai įsitikinę, jog darbuotojų kolektyvo niekas negali geriau suvienyti, kaip bendra išvyka.

„Kartu su darbuotojais autobusu vyksime į Latviją. Kelionę pradėsime susipažindami su Rygos įžymybėmis, aplankysime miesto centre šurmuliuosiančią kalėdinę mugę, o tęsime Jūrmaloje.

Vakare surengsime linksmybes vienoje iš šio kurorto vilų, o ryte pasižvalgysime po miestą“, – kalbėjo „Megaturo“ vadovė Daiva Morkūnienė.

Kelionės į Latviją metu ir per šventinį vakarą darbuotojų lauks linksma viktorina, kitos užduotys, o dovanas jie trauks iš laimės šulinio.

Pateks į Venecijos karnavalą

Dantų priežiūros centro kolektyvas šįmet pirmąkart per didžiąsias metų šventes vien tik linksminsis.

„Ankstesniais metais medikams būdavo rengiami profesiniai mokymai, o po to jų laukdavo šventinė vakarienė. Šiais metais nutarėme mokymus surengti lapkritį, o gruodžio pabaigoje pakviesti kolektyvą į vieną iš Kauno klubų, kur bus surengtas vakarėlis tema „Slaptas kruizas Kaunas–Venecija“, – tikino centro rinkodaros vadovė Irena Stankevičiūtė.

Šventei kolektyvas ruoštis pradėjo iš anksto. Darbuotojai specialiai šiam vakarui siūdinasi ar žada nuomoti kostiumus, o Venecijos karnavalui tinkančių kaukių ir kitų aksesuarų dairosi net užsienyje.

Į vakarėlį kviečiami darbuotojai su antrosiomis pusėmis.

Rengs nuotaikingą fotosesiją

Kaune esantis grožio namų kolektyvas vakarėlį rengs po Naujųjų metų. Šventiniu laikotarpiu grožio puoselėtojai užversti darbu.

„Planuojame surengti profesionalią fotosesiją, į kurią ateisime apsirengę karnavaliniais kostiumais. Žadame turėti rogutes, slides ir pačiūžas, pasikviesti Kalėdų Senelį su dovanų maišu“, – pasakojo plaukų stilistas Karolis Murauskas.

Kolektyvo nariai neslėpė, kad į maišą dovanas kasmet slapta sudeda patys.

„Visi nuperkame ar patys pagaminame iš anksto paruoštas simbolines dovanėles. Kai šventėje sulaukiame Kalėdų Senelio arba Senio Besmegenio, tuomet kiekvienas kišame ranką į maišą ir traukiame dovaną. Vienų rankose atsiduria puodeliai, kitų – namų interjerui skirtos grožybės, trečių – skanėstai“, – tvirtino vyras.

Pernai ir užpernai gavę dovanų kauniečiai skubėjo pasižiūrėti teatro spektaklio, paskui traukė į kavinę, dar vėliau – į naktinį klubą. Šįmet po fotosesijos grožio kūrėjai taures už Naujuosius metus kels kavinėje.

Sveikatos paieškos – pirtyje

Restorano „Fresh Meals“ kolektyvo šventinio vakarėlio linksmybės tikrai nevyks restorane ar kavinėje, nes tokioje vietoje dirbantys žmonės pageidauja atsipalaiduoti kitaip.

Maitinimo įstaigos vadovė Ieva Kepežinskaitė-Sidaravičienė tikino, jog darbuotojai drauge susiburs pirmosiomis kitų metų dienomis ir mėgausis sveikatinimo procedūromis pirtyje.

„Mūsų kolektyve dirba skirtingo amžiaus žmonės, todėl sunku sugalvoti pramogą, kuri kiekvienam patiktų. Esame siūlę įvairių pasilinksminimo variantų, tačiau tai, kas domino vienus, buvo nepatrauklu kitiems. Pernai pagaliau išsiaiškinome, jog pirties ir vandens malonumai džiugina visus“, – pasakojo vadovė.

Prieš metus restorano kolektyvas važiavo į Birštoną, grožėjosi kurorto vaizdais, maudėsi baseine, mėgavosi pirties ir masažo malonumais, kitomis procedūromis. Šįmet darbuotojai semtis sveikatos vyks į vieną iš Kaune veikiančių pirčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.