Rusai į Kaliningradą įleidžia tik savus

Rusijos pareigūnai toliau riboja automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą į Kaliningrado sritį. Iš jos grįžtantys vairuotojai Lietuvos pasieniečiams pasakoja apie valandų valandas trunkančias patikrinimo procedūras. Kaimyninės šalies atstovai tokį savo darbą teisina problemomis dėl naujos stringančios muitininkų informacinės sistemos.

Ramoniškių punkte nuo vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį iki sekmadienio 8 val. ryto neišvažiavo nė viena mašina su lietuviškais numeriais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ramoniškių punkte nuo vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį iki sekmadienio 8 val. ryto neišvažiavo nė viena mašina su lietuviškais numeriais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2014, 8:57 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:32 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sekmadienio ryto duomenimis, padėtis pasienyje su Rusija veikiančiuose kontrolės punktuose tebebuvo sudėtinga. Rusijos pareigūnai, penktadienio vakarą smarkiai pristabdę automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą į Kaliningrado sritį, ir toliau tebeįsileidžia vos vieną kitą tokią mašiną.

Kybartų kontrolės punkte nuo per pusę paros iki sekmadienio 8 val. į Kaliningrado sritį teįvažiavo 5 automobiliai su lietuviškais numeriais, kai anksčiau per valandą čia įvažiuodavo ir iki 20 mašinų. Šiuo metu mašinų su Rusijos numeriais per Kybartus išvyksta bene 10 kartų daugiau nei su Lietuvos. Dauguma į Kybartų punktą atvykusių lietuvių, palaukę 3 – 4 valandas, apsisuka ir grįžta namo.

Panemunės kontrolės punkte per valandą Rusijos pareigūnai į savo šalį leidžia įvažiuoti vidutiniškai vienam automobiliui su lietuviškais numeriais. Anksčiau per valandą čia Rusija įsileisdavo daugiau kaip 10 tokių mašinų lietuviškais numeriais. Po Lietuvos tarnybų patikros iš punkto pajudėję automobiliai su rusiškais numeriais neužtunka įvažiuoti į Kaliningrado sritį, o lietuviams tenka laukti ilgas valandas.

Ramoniškių punkte nuo vidurnakčio iš šeštadienio į sekmadienį iki sekmadienio 8 val. ryto neišvažiavo nė viena mašina su lietuviškais numeriais. Prieš vidurnaktį iš Lietuvos išvažiavę 2 tokie automobiliai sekmadienį ryte tebelaukė kaimyniniame Pograničnij punkte.

Nidos punkte, kaip ir kituose, pasieniečiai įspėja visus vairuotojus apie laukiančias kliūtis, todėl dauguma jų atsisako planų važiuoti į Kaliningrado sritį. Kai kurie per Nidos punktą šeštadienio vakarą ar sekmadienio naktį vykę vairuotojai Rybačij punkte sužinojo, kad šios šalies pareigūnai jų automobilių patikrą pradės tik sekmadienio 15 val. Šie keliautojai grįžo atgal.

Iš Rusijos parvažiuojantys automobilių su lietuviškais numeriais vairuotojai Lietuvos pasieniečiams pasakojo, kad kaimyninėje šalyje buvo tikrinami ir laukė po 10 valandų.

Per minėtus punktus pastarąją parą beveik nevyko vilkikai su lietuviškais numeriais. Dauguma sunkiasvorių mašinų yra su Kaliningrado numeriais, o jų vairuotojams gaišti netenka, kaip ir lengvųjų automobilių su rusiškais numeriais.

Lietuvos pasieniečiams kolegos Kaliningrado srityje ir toliau nurodo tą pačią tokios situacijos priežastį – esą yra problemų muitinės kompiuterinėse sistemose, diegiamos naujos jos programos, pareigūnai mokosi jomis dirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.