V.Putinas apie naftos kainų nuosmukį: „Problemos ateityje didės“

Dirbtinis naftos kainų

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS-ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-11-24 09:53, atnaujinta 2018-01-20 19:01

„Jeigu kuro kainų mažinimas vykdomas tyčia, jis kirs ir tiems, kas tokius apribojimus nustato, - mano Rusijos vadovas. - Nėra 100 proc. tikimybės, kad sankcijos, staigus naftos kainų nuosmukis, nacionalinės valiutos nuvertėjimas sukels mums neigiamų rezultatų ar katastrofiškų pasekmių. To nenutiks. Problemos kyla, jų yra ir ateityje jos tik didės vis labiau apsunkindamos padėtį, tiesa, ne tik Rusijoje, bet ir mūsų partneriams, pavyzdžiui, naftą ir dujas išgaunančiose šalyse“.

Rusijos prezidentas mano, kad naftos kainų nuosmukis „vyksta dėl JAV pradėtos išgauti skalūninės alyvos ir dujų“. „Tačiau koks šios gavybos rentabilumas? Nuo 65 iki 83 JAV dolerių už barelį, - nurodo V. Putinas. - Šiuo metu naftos barelio kaina smuko žemiau 80 JAV dolerių - skalūninių dujų gavyba tampa nerentabili“. „Galbūt Saudo Arabijos gavėjai tyčia bando „sunaikinti“ savo konkurentus“, - svarsto prezidentas.

Rusijos vadovas teigia matantis ir objektyvių naftos kainų mažinimo priežasčių. „Pasiūla padidėjo: nors ir keista, daugiau išgauti pradėjo Libija, taip pat net ir problemų turintis Irakas. Atsirado nelegalios naftos po 30 JAV dolerių už barelį - ją ISIL parduoda „juodojoje rinkoje“, gavybą padidino ir Saudo Arabija, o štai paklausa dėl stagnacijos laikotarpio ar mažesnių nei prognozuota pasaulinės ekonomikos augimo apimčių“, - vardina V. Putinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.