Rusija pateikė oficialų atsakymą Lietuvai dėl eilių pasienyje

Rusijos pasieniečiai pateikė oficialų atsakymą dėl padėties kontrolės punktuose su Lietuva – nesklandumų priežastis esą yra muitinės procedūros.

Kai kurie iš Kaliningrado srities važiuojantys lietuviai teigė leidimo išvažiuoti į Lietuvą laukę po 20 valandų.<br>R.Žalgevičiaus nuotr.
Kai kurie iš Kaliningrado srities važiuojantys lietuviai teigė leidimo išvažiuoti į Lietuvą laukę po 20 valandų.<br>R.Žalgevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-11-25 17:16, atnaujinta 2018-01-20 15:45

Antradienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) gavo oficialią Rusijos pasieniečių informaciją, kuri yra atsakymas į ankstesnį Lietuvos pareigūnų kreipimąsi paaiškinti situacijos kontrolės punktuose su Kaliningrado sritimi priežastis.

Sienos su Lietuva įgaliotinio pavaduotojo Sergejaus Pyršovo pasirašytame rašte nurodoma, kad ilgesnis automobilių, vykstančių iš Lietuvos į Rusiją, patikros laikas yra susijęs su muitinės procedūromis. Kokios tai yra procedūros, atsakyme neminima.

Pasak Rusijos pasieniečių, asmenų ir automobilių pasienio tikrinimo tvarka nėra pasikeitusi.

Rusijos pusė, teigiama šios šalies pareigūnų rašte Lietuvos VSAT, stengiasi normalizuoti situaciją kontrolės punktuose ir sudaryti palankias sąlygas asmenims vykti per Rusijos ir Lietuvos sieną.

ELTA primena, kad antradienio vidudienį padėtis pasienyje su Rusijos Kaliningrado sritimi nebuvo pasikeitusi – ketvirtą parą šios šalies pareigūnai taikė apribojimus automobilių su lietuviškais numeriais vairuotojams.

Nuo pirmadienio 8.00 val. ryto iki antradienio 8.00 val. ryto iš Lietuvos į Rusiją per keturis kontrolės punktus – Kybartų, Ramoniškių, Panemunės ir Nidos – išvyko 111 lengvųjų automobilių su lietuviškais numeriais. Iš šio skaičiaus dar keliolikos mašinų vairuotojai, privažiavę patikrinimo vietas Rusijos pusėje ir ten sužinoję apie maždaug parą truksiančias kontrolės procedūras, apsisuko ir grįžo į Lietuvą.

Kai Rusija dar netaikė sugriežtinto įvažiavimo, vidutiniškai per parą į Kaliningrado sritį per minėtus punktus išvykdavo daugiau kaip 700 automobilių su lietuviškais numeriais.

Kai kurie iš Kaliningrado srities važiuojantys lietuviai teigė leidimo išvažiuoti į Lietuvą laukę po 20 valandų.

Vilkikų su lietuviškais numeriais per pastarąją parą į Kaliningrado sritį išvyko 13, atvyko 10. Krovininių transporto priemonių su rusiškais numeriais per tą patį laiką iš Lietuvos išvyko 228, atvyko 268.

Dėl tokio Rusijos pareigūnų darbo kilo problemų ir tiems asmenims, kurie dirba Kaliningrado srityje. Pastebima, kad atvykę į pasienį jie Lietuvos pusėje palieka savo automobilius su lietuviškais numeriais, pėsčiomis kerta sieną, o vėliau tokiu pat būdu grįžta atgal. Beje, pėstiesiems Kaliningrado pareigūnai netaiko apribojimų ir jie eidami per sieną neužtrunka.

Šeštadienį VSAT paskelbė penktadienio vakarą užfiksavusi, kad Rusijos pareigūnai sulėtino automobilių su lietuviškais numeriais įvažiavimą į Kaliningrado sritį. Siekdami išsiaiškinti tokios situacijos priežastis Lietuvos pasieniečiai kreipėsi į kolegas Kaliningrado srityje. Šie paaiškino, kad Rusijos pasieniečiai jokių kliūčių įvažiuoti automobiliams su lietuviškais numeriais nedaro, tačiau yra sutrikęs muitinės tarnybos kompiuterinės sistemos veikimas.

Užsienio reikalų ministerija dėl kliūčių Lietuvos vežėjams pirmadienį buvo išsikvietusi Rusijos ambasadorių Aleksandrą Udalcovą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.