Baltarusija – Rusijai: „Nepirksite mūsų mėsos, kiti pirks“

Rusijos veterinarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ lapkričio 26-ąją dar aštuoniems Baltarusijos gamintojams uždraudė Rusijoje pardavinėti mėsą. Prieš porą dienų toks pat draudimas įsigaliojo 11 bendrovių. Svarstoma, kad Rusija tokiu draudimu baudžia Baltarusiją už reeksportą iš ES šalių.

Aštuonios įmonės, kurioms ką tik uždrausta tiekti mėsą, į Rusiją išveždavo kone visą į šią šalį eksportuojamos mėsos kiekį – apie 400 tūkst. tonų, kurių vertė – apie 300 mln. dolerių.
Aštuonios įmonės, kurioms ką tik uždrausta tiekti mėsą, į Rusiją išveždavo kone visą į šią šalį eksportuojamos mėsos kiekį – apie 400 tūkst. tonų, kurių vertė – apie 300 mln. dolerių.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2014, 10:17 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:58 PM

Kaip skelbia newsru.com, aštuonios įmonės, kurioms ką tik uždrausta tiekti mėsą, į Rusiją išveždavo kone visą į šią šalį eksportuojamos mėsos kiekį – apie 400 tūkst. tonų, kurių vertė – apie 300 mln. dolerių.

„Rosselchoznadzor“ paaiškino, kad griežtų priemonių imtasi, mat baltarusiškoje produkcijoje aptikta pavojingų mikroorganizmų. Tarkim, skelbiama, kad Slucko mėsos įmonės, kuriai draudimas įsigaliojo jau pirmadienį, dešroje buvo aptiktas afrikinio kiaulių maro užkratas. Tuo tarpu Baltarusijos laboratorijos nenustatė nieko pavojinga.

Kaip sakė Baltarusijos žemės ūkio ministerijos atstovas Aleksejus Bogdanovas, jei Rusija visiškai atsisakys mėsos importo iš Baltarusijos, Minskas suras kitų rinkų, į kurias vežti šiuos produktus.

„Mes tiekiame produkciją į 56 šalis. Rasime kur ją padėti“, - sakė jis.

Sekite verslo naujienas mūsų FB puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.