Čiups už pakarpos tuos, kurie nesumokėjo žemės mokesčio

125 tūkst. gyventojų ir per 1 tūkst. įmonių dar nesumokėjo žemės mokesčio. Jie savivaldybių biudžetams skolingi apie 15 mln. litų.

I.Budzeikaitės nuotr.
I.Budzeikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2014, 11:45 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:47 PM

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI) praneša, kad gyventojai ir įmonės laiku nesumokėję žemės mokesčio jau ketvirtadienį gaus priminimus apie būtinybę kuo skubiau tai padaryti.

„Siūlyčiau nedelsti ir įsiskolinimą padengti, nes po priminimų išsiuntimo, jei mokėtojas nesumoka skolos biudžetui, inicijuojame priverstinio išieškojimo veiksmus, duodami nurodymą kredito, mokėjimo, elektroninių pinigų įstaigoms nurašyti mokestinės nepriemokos sumas iš asmens sąskaitos, o jei sąskaitose nėra pinigų, priimamas sprendimas dėl priverstinio mokestinės nepriemokos išieškojimo iš mokesčių mokėtojo turto", — teigė VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Ji pabrėžė, kad išieškojimas pradedamas vykdyti iš lėšų, esančių banko sąskaitose, nes išieškojimą perdavus antstoliui, mokesčių mokėtojas patirtų papildomų išlaidų — tektų apmokėti ir antstolio vykdymo išlaidas. VMI primena, kad iš lėšų išieškota per didelė suma arba išieškota skola iš lėšų, kurioms išieškojimas negali būti taikomas, mokesčių mokėtojui paprašius yra grąžinama.

Žemės mokestį sumokėti galima ne tik bankuose (VMI atsiskaitomoji sąskaita atidaryta daugelyje šalies bankų), bet ir pašto skyriuose ar „Perlo“ terminaluose, spaudos kioskuose, kitose mokėjimus priimančios įstaigose.

VMI duomenimis, šiais metais žemės mokesčio mokėtojai į savivaldybių biudžetus turėjo sumokėti apie 78 mln. litų žemės mokesčio (gyventojai į savivaldybių biudžetus turėjo sumokėti apie 67 mln. litų, o įmonės – apie 11 mln. litų).

Priminimai apie nesumokėtą žemės mokestį mokesčių mokėtojams bus išsiųsti į Mano VMI sistemą (www.vmi.lt/manovmi).

Prisijungę prie Mano VMI mokesčių mokėtojai ras ne tik priminimus, bet ir mokėtinas sumas bei delspinigius, o Elektroninio deklaravimo sistemoje, adresu https://deklaravimas.vmi.lt, publikuojamos žemės mokesčio deklaracijos, kuriose pateikiama išsami informacija apie valdomus sklypus, pritaikytą savivaldybės nustatytą žemės mokesčio tarifą bei kitą informaciją.

Žemės savininkams, kurie dar nėra EDS vartotojai, popierinės deklaracijos buvo išsiųstos klasikiniu paštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.