Kogeneracinių jėgainių rinkoje - konkurencijos pažeidimai

Konkurencijos taryba baigė

Konkurencijos taryba baigė tyrimą dėl galimai draudžiamo susitarimo tarp ūkio subjektų, įgyvendinančių kogeneracinių jėgainių projektus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Konkurencijos taryba baigė tyrimą dėl galimai draudžiamo susitarimo tarp ūkio subjektų, įgyvendinančių kogeneracinių jėgainių projektus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2014, 4:44 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:57 PM

Konkurencijos tarybos tyrėjų vertinimu, bendrovės „Lukrida“ ir „Manfula“ nuo 2010 metų siekė riboti konkurenciją kogeneracinių jėgainių statybos rinkoje, nustatydamos įsigyjamų vidaus degimo variklių vieną iš sudedamųjų kainos dalių per trečiąją bendrovę „Envija“.

„Lukrida“ ir „Manfula“ fiksavo minimalią maržą, kurią „Envija“ taikė bendrovėms „Lukrida“ ir „Manfula“, parduodama vidaus degimo variklius.

Išsiųstame pranešime Konkurencijos tarybai siūloma pripažinti, kad „Lukrida“, „Envija“ ir „Manfula“ pažeidė Konkurencijos įstatymo 5 straipsnio ir SESV 101 straipsnio reikalavimus.

Išsiųsdami pranešimą, Konkurencijos tarybos įgalioti pareigūnai informuoja įstatymo pažeidimu įtariamus asmenis apie tyrimo išvadas, tačiau tyrimo išvadų išsiuntimas dar nereiškia, kad įstatymo pažeidimas jau yra nustatytas.

Gavę pranešimą, pažeidimu įtariami ūkio subjektai įgyja galimybę susipažinti su tyrimo medžiaga bei raštu pateikti savo paaiškinimus. Paaiškinimai taip pat gali būti teikiami žodžiu per Konkurencijos tarybos posėdį, kuriame išklausomos visos bylos šalys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.