Ne pagal paskirtį naudojamoms tepalinėms alyvoms siūlo akcizus

Vyriausybė pritarė Finansų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 26, 2014, 2:44 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:18 PM

Kad ši tvarka įsigaliotų, ministrų palaikymo sulaukusioms Akcizų įstatymo pataisoms dar turės pritarti Seimas.

Tepalinėms alyvoms būtų nustatytas toks pats akcizų tarifas, koks yra taikomas į jas savo cheminėmis ir fizinėmis savybėmis panašiems gazoliams, tai yra 1140 litų (330,17 euro) už 1000 litrų produkto akcizų tarifą.

Šildymui skirtoms tepalinėms alyvoms, jei jos pažymėtos teisės aktų nustatyta tvarka, būtų taikomas sumažintas 73 litų (21,14 euro) už 1000 litrų akcizų tarifas, koks yra taikomas ir šildymui skirtiems gazoliams.

Tos tepalinės alyvos, kurios būtų naudojamos kitiems tikslams nei variklių degalams, jų priedams ar šildymui skirtam kurui, tai yra būtų naudojamos pagal tiesioginę jų paskirtį, būtų atleidžiamos nuo akcizų. Jie taip pat nebūtų taikomi ir į mažmeninei prekybai skirtą pakuotę išpilstytoms tepalinėms alyvoms.

Pasiūlymas apmokestinti minėtas medžiagas parengtas gavus mokesčius administruojančių institucijų pateiktą informaciją apie galimus piktnaudžiavimus, kai tokios tepalinės alyvos naudojamos ne pagal jų paskirtį, pavyzdžiui, apsaugai nuo korozijos, elektros izoliacijai, o kaip variklių degalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.