Latvijos kirtis rusams: „Lietuviai - mūsų broliai“

Rusijos-Lietuvos pasienyje susiklosčiusi situacija kartojasi ir Latvijoje. Didžiulės vilkikų eilės nusidriekė ir Rusijos-Latvijos pasienyje. Dabar ten stovi apie 400 transporto priemonių, o laukti tenka 30 valandų.

Latvijos-Rusijos pasienyje driekiasi didelės eilės.<br>gazeta.ru nuotr.
Latvijos-Rusijos pasienyje driekiasi didelės eilės.<br>gazeta.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:17 PM

Latvijos pusė tvirtina, kad mašinos užsilaiko dėl Rusijos muitininkų kaltės – šie pradėjo tikrinti transporto priemones nuodugniau. Problemos prie sienos prasidėjo tuojau po Latvijos vadovybės veiksmų (Rusijos propagandisto Konstantino Simonovo išprašymo iš šalies ir informacijos paskelbimo apie Rusijos povandeninio laivo pastebėjmą netoli Latvijos teritorinių vandenų – Red.), kurie Rusijoje buvo įvertinti kaip nedraugiški, rašo „gazeta.ru“.

„Rusijos pusė pradėjo vykdyti sugriežtintos kontrolės priemones, todėl pradeda susidaryti krovininių automobilių eilės ir žymiai pailgėja krovininio transporto sienos kirtimo laikas muitinės patikros postuose Terechovo – Burački ir Grebnevo – Ubylinka, sakoma ofiacialiame Latvijos Valstybinės mokesčių tarnybos (VMT), vykdančios muitinės funkcijas, pareiškime.

Tuo tarpu dviejuose kituose sienos kirtimo punktuose – pasienyje su Baltarusija – nėra jokių eilių.

Ypač sudėtinga situacija susiklostė Terechove, kur savo eilės laukia 330 vilkikų, praleidžiančių eilėje maždaug po 30 valandų.

Latvijos VMT duomenimis transportas prie sienosTerechove pradėjo strigti lapkričio 22-osios vakare, o didžiausia eilė buvo 400 mašinų.

Reikia pastebėti, kad per sieną praleistų automobilių skaičius pasikeitė labai nežymiai. Jeigu savaitę iki lapkričio 22-osios jų per parą būdavo praleidžiama apie 350, tai po lapkričio 22-osios – 240-300.

Su problemomis kertant sieną susiduria išimtinai tik vilkikų vairuotojai. Lengvieji automobiliai kerta sieną kaip įprasta.

Leidinys „gazeta.ru“ įtaria, kad eilės Latvijos pasienyje galėjo susidaryti dėl Lietuvos vairuotojų, nusprendusių kirsti Latvijos-Rusijos sieną, kad išvengtų stovėjimo eilėje Lietuvos-Rusijos pasienyje. Tokios versijos neatmeta ir oficialus Latvijos URM atstovas Karlis Eichenbaumsas.

„Taip, galimas daiktas, tai irgi susiję: lietuviai –mūsų broliai, taip kad jie galėjo važiuoti per mūsų sieną“, - cituoja K.Eichenbaumsą leidinys.

Sekite verslo naujienas mūsų FB puslapyje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.