Nuostolingos įmonės pirkiniai – 14 rašiklių už 200 tūkst. litų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) patikrino bendrovę, kelerius metus nuostolingai vykdančią tarpininkavimo, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklą. Nustatyta, kad bendrovė, įsigijusi itin brangius daiktus, nepagrįstai iš pajamų atskaitė ilgalaikio turto nusidėvėjimo sąnaudas ir taip beveik 0,5 mln. litų padidino įmonės nuostolius.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 27, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:47 PM

Atlikus mokestinį tyrimą nuostolingai dirbančioje bendrovėje, kuri kaip tarpininkė aprūpindavo kuro vežėjus elektroninėmis kortelėmis, mokesčių administratoriui įtarimus sukėlė netradiciniai pirkiniai.

Bendrovėje darbuojasi tik du darbuotojai, bet veiklai vykdyti prireikė įsigyti rankinį laikrodį už daugiau nei 260 tūkst. litų bei 14 prabangių rašiklių už 200 tūkst. litų. Visus šiuos pirkinius bendrovė apskaitė ilgalaikio turto sąskaitoje, šio turto nusidėvėjimą priskirdama leidžiamiems atskaitymams. Nustatyta ir kitų neatitikimų deklaruojant neapmokestinamąsias pajamas, reprezentacines išlaidas.

„Bendrovės įsigytų prabangių daiktų ekonominė nauda yra abejotina ir kelia rimtų įtarimų, ar taip nebuvo siekta išvengti pelno mokesčio. Be to, logiškai sunku paaiškinti situaciją, kai bendrovė reprezentacinėms sąnaudoms priskiria, pavyzdžiui, išlaidas už prekybos centruose įsigytas tirpias sriubas, makaronus, bulves ir kitas verslo partnerių vaišinimui netinkamas prekes, kurios pagal savo paskirtį skirtos privačių poreikių tenkinimui“, – sakė VMI Atrankos ir paramos auditui departamento direktorius Valdas Buginskis.

Minėta bendrovė suskubo tikslinti klaidingai užpildytas deklaracijas už 2011-2013 m. mokestinius laikotarpius ir sumažino nuostolį beveik 120 tūkst. litų.

Sekite verslo naujienas mūsų FB puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.