Rusijos firmos dėl mėsos embargo jau prarado 50 mln. dolerių

Staigus mėsos importo iš Vakarų uždraudimas Rusijos prekybininkams atsiėjo mažiausiai 50 mln. dolerių ir tapo didžiulio mėsos kontrabandos augimo priežastimi, rašo Andrzejus Kublikas portale „wyborcza.biz“.

Mėsinėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mėsinėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2014, 2:52 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:06 PM

Rugpjūčio pradžioje Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymu beveik tą pačią dieną Rusija uždraudė maisto produktų importą iš Vakarų. Tai buvo atsikeršijimas už Vakarų uždraudimą duoti naujas paskolas penkiems didžiausiems Rusijos bankams ilgesniam kaip 90 dienų terminui.

Kremliaus sprendimas smogė ir Rusijos prekybininkams, praneša agentūra „Interfax“. Kaip trečiadienį Maskvoje surengtoje konferencijoje pasakė Rusijos Nacionalinės mėsos asociacijos vykdomojo komiteto pirmininkas Sergejus Jūšinas, Rusijos verslas dėl netikėtai paskelbto draudimo kukliais paskaičiavimais patyrė mažiausiai 50 mln. dolerių nuostolių.

S.Jūšinas paaiškino, jog embargo paskelbimo momentu pakeliui į Rusiją buvo mėsos krovinių, kurių vertė – apie 140 mln. dolerių. Paskelbus embargą Rusijos prekybininkai jau nebegalėjo grąžinti tiekėjams tos mėsos ir turėjo ją parduoti kitose rinkose, netgi Afrikoje, už 20-30 procentų žemesnę kainą, negu patys sumokėjo.

Anot S.Jūšino, oficialus mėsos importo iš Vakarų uždraudimas vis dėlto paskatino didelio masto kontrabandą, dėl kurios galų gale importas buvo atkurtas ir sumažėjo mėsos didmeninės kainos Rusijoje. Rugsėjo pabaigoje 1 kg kiaulienos kainavo188 rublius, o lapkričio viduryje - 170 rublių.

Rusijos eksperto skaičiavimai rodo, jog būtent kontrabanda apsaugojo rusus nuo kiaulienos kainų eilinės kilimo bangos, o gal ir nuo tos mėsos trūkumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.