Emigrantų atsiunčiami pinigai - ne pajamos?

Ketinama siekti valdančiosios koalicijos politinio

Šiais metais Lietuvos gyventojai iš emigravusių artimųjų turėtų sulaukti rekordinės pinigų sumos - perlaidos gali siekti net 6 mlrd. litų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiais metais Lietuvos gyventojai iš emigravusių artimųjų turėtų sulaukti rekordinės pinigų sumos - perlaidos gali siekti net 6 mlrd. litų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 29, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:18 AM

Tai numatyta šeštadienį vykusioje partijos Tvarka ir teisingumas tarybos posėdyje priimtoje rezoliucijoje.

Dėl to su koalicijos partneriais įpareigota susitarti partijos vadovybė. Partijos taryba ragina Seimo narius inicijuoti su tuo susijusių teisės aktų priėmimą.

Rezoliucijoje rašoma, kad šį siūlymą partija inicijuoja „laikydama žmogaus orumą svarbiausia vertybe, reikšdama susirūpinimą dėl socialinės atskirties būklės Lietuvoje, konstatuodama, jog nustatytas minimalus pajamų dydis kiekvienam piliečiui šiandien dar negarantuoja apsaugos nuo skurdo, atkreipdama dėmesį, kad Lietuvoje gausu asmenų, pretenduojančių į socialines pašalpas ar kompensacijas už karštą vandenį bei šildymą, pabrėždama bendruomenės pareigą pagelbėti silpniesiems ir nepasiturintiems, siekdama pagerinti gyventojų gyvenimo lygį ir jų socialinių teisių garantijas, įvertindama emigrantų įplaukų, kurios daro nemažą įtaką šalies ekonomikai, ypatumus“.

Pasak partijos pirmininko europarlamentaro Rolando Pakso, siūlymas, kad gyventojų pinigai, gaunami iš užsienio emigravusių artimųjų, nebūtų įskaičiuojami į asmenų, pretenduojančių į socialines pašalpas ar kompensacijas už karštą vandenį bei šildymą, pajamas bus pateiktas jau pirmadienį vyksiančioje valdančiųjų Politinei tarybai, kuriai „tvarkiečiai“ pirmininkaus.

Pinigines perlaidas iš užsienyje dirbančių giminaičių gaunantys Lietuvos gyventojai galės prarasti pašalpas ir kompensacijas. Į asmenų, pretenduojančių į socialines pašalpas ar kompensacijas už karštą vandenį bei šildymą, pajamas yra įskaičiuojama ne tik pensija, bet ir įvairios papildomos pajamos, tarp jų - emigravusių artimųjų siunčiamos piniginės perlaidos.

Anot VMI, visų apskričių valstybinės mokesčių inspekcijos planuoja pasirašyti sutartis su savivaldybėmis ir keistis turima informacija apie paramos gavėjų pajamas, tad nuslėpti jas pašalpų ir kompensacijų prašytojams bus itin sunku.

Prognozuojama, kad šiais metais Lietuvos gyventojai iš emigravusių artimųjų turėtų sulaukti rekordinės pinigų sumos - perlaidos gali siekti net 6 mlrd. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.