Lietuvos verslininkai Rusiją iškeis į Malaiziją?

Rusijai pradėjus pasienyje vykdyti sugriežtintas vilkikų patikras, Lietuvos vežėjai sunerimo, kad netrukus šios šalies rinkoje mūsų šalies verslininkai bus iš viso nepageidaujami.

Prognozuojama, kad trūkdžiai pasienyje su Rusija – ilgalaikiai.<br>D. Umbraso nuotr.
Prognozuojama, kad trūkdžiai pasienyje su Rusija – ilgalaikiai.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 8:21 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:41 AM

Pirmadienio rytą pasienyje su Rusija stovėjo apie 200 vilkikų, kurie laukė eilėje įvažiuoti į šalį. „Žinių radijo“ laidoje „Verslo pozicija“ dalyvavęs „BOD GROUP“ vadovas Vidmantas Janulevičius komentuodamas situaciją teigė: „200 vilkikų nėra didelis skaičius, bet tai žmonės, kroviniai, srautai ir iš dalies Lietuvos pinigai įstrigę pasienyje. Vežėjai turi žinoti galimybes ir jų ieškoti.“

Paklaustas, ar pritaria dažnai politikų išsakomai pozicijai, kad eidami dirbti į Rusijos rinką verslininkai turėjo suprasti, kad patys prisiima ir išskirtinę riziką, pašnekovas sakė: „Pritarčiau tik iš dalies, nes tai mūsų verslas ir mokesčiai. Taip atsainiai teigti negalima, nes nemaža dalis Lietuvos gyventojų dirba transporto sektoriuje, esame priklausomi nuo transporto srautų.“

V.Janulevičiaus teigimu, praėjusias metais Lietuvos vežėjai taip pat turėjo problemų pasienyje su Rusija, bet aplinkybės buvo šiek tiek kitokios – nebuvo embargo iš Rusijos pusės visai ES, tad Lietuvos klausimas buvo kitaip matomas. „Šiandien stabdomi tik lietuviai, bet ir kitų šalių vežėjai turi tam tikrų problemų. Šį kartą viskas sudėtingiau ir tęsis ilgiau. Problemos egzistuos ilgesnį laiką ir kažin, ar jos spręsis, tad laikas ieškoti naujų rinkų“, – kalbėjo pašnekovas.

„Sausio-rugpjūčio mėnesį eksporto rodikliai krito tris kartus – 5,7 procento turime neigiamą pokytį. Labiau tai jaučiais maisto ir transporto paslaugų sektoriuje“, – kalbėjo pašnekovas ir pridūrė, kad suaktyvėjo eksportas į kaimyninę Baltarusiją.

V. Janulevičiaus teigimu, svarbu ieškoti rinkų ne tik kaimyninėse šalyse, bet ir Azijos regionuose. Pašnekovas pateikė pavyzdį, kad itin sėkmingos gali būti naujų rinkų paieškos Malaizijoje, Tailande ir kitose Pietryčių Azijos regiono šalyse, kur gyvena daugiau nei pusę milijardo žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.