Lietuvos vežėjai suka ratus nuo Rusijos, mažėja ir krova

Pasienyje - apie 100 vilkikų

Per savaitę Lietuvos vežėjų į Rusiją srautas labai sumažėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per savaitę Lietuvos vežėjų į Rusiją srautas labai sumažėjo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 1, 2014, 9:57 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:30 AM

„Situacija praktiškai tokia pati, kaip praėjusią savaitę. Latvijos-Rusijos pasienyje toliau vilkikai nukreipiami sugriežtintai patikrai. Tik tiek, kiek žinome, Lietuvos vežėjai nelabai aktyviai bevažiuoja per tą sieną. Savaitgalį iš 200 laukusių vilkikų apie 15 buvo lietuviški“, - BNS sakė A.Kondrusevičius.

Anot jo, lietuviai dabar labiau renkasi Baltarusijos-Rusijos pasienį, nes ten patikra vyksta sparčiau.

Pasienyje - apie 100 vilkikų

Tuo metu Smulkiųjų ir vidutinių vežėjų asociacijos prezidentas Mečislovas Atroškevičius teigia, kad pralaidumas pasienyje šiek tiek padidėjo. Tačiau nuodugnios patikros dar laukia apie 100 Lietuvos vilkikų.

„Ypatingų proveržių tikrai nėra, matosi tik tiek - atsigavo nuo to patirto šoko per praeitą savaitgalį ir jau dirba normaliu režimu. Šiek tiek pralaidumas padidėjo, bet tas pralaidumas neliečia automobilių, kurie buvo sulaikyti pilnai patikrai.

Panašiai apie 100 vilkikų laukia šimtaprocentinės patikros“, - LRT radijui pirmadienį sakė M.Atroškevičius. Sumažėjo krova

Vežėjų asociacijos vadovas A.Kondrusevičius aiškino, jog užsakovai atsisako ne tik vežėjų, bet ir sandėliavimo paslaugų Lietuvoje.

Pasak jo, latviški automobiliai per Latvijos-Rusijos sieną važiuoja be trikdžių: „Faktiškai ten šiuo metu daugiausiai juda latvių automobiliai, jie normaliai juda, o mūsų automobiliai stovi sulaikyti tikrinimui, kaip rezervate“.

Anot jo, pasienio postai per parą gali atlikti 2-3 nuodugnias patikras, nes juose nėra tinkamos infrastruktūros.

M.Atroškevičius taip pat teigė, kad į Rusiją lengviau galima patekti per Baltarusiją.

„Neramina tai, kad atsisakoma paslaugų, pakrovimo - taip pat. Skaičiaus konkretaus pasakyti negaliu, nes tai yra daug skirtingų įmonių, tačiau tendencija - jau tokia“, - teigė A.Kondrusevičius.

Gabenama tai, kas uždrausta?

Automobiliai iš Lietuvos ėmė strigti prieš pusantros savaitės, praėjus dienai po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusiją viešai pavadino „teroristine valstybe“.

Rusijos muitinės vadovas praėjusį antradienį pranešė, kad nuodugniai tikrinti lietuviškus krovinius padėta, nes per Lietuvą esą gabenama uždrausta Europos Sąjungos produkcija.

Rusijos muitinė panašias priemones prieš Lietuvos vežėjus taikė ir pernai rudenį, kai Lietuva pirmininkavo ES Tarybai - tuomet apribojimai truko maždaug mėnesį.

Lietuva taip pat paprašė Europos Komisijos pagalbos susidariusiai situacijai spręsti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.