Parodoje Abu Dabyje apsižvalgė ir maisto gamintojai iš Lietuvos

Lietuvos verslininkai atkakliai ieško naujų eksporto rinkų. Lietuviški produktai buvo eksponuojami vienoje iš didžiausių tarptautinių maisto ir gėrimų parodų „SIAL Middle East 2014“ Jungtinių Arabų Emyratų sostinėje Abu Dabyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 10:07 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:30 AM

Joje savo produkciją pristatė AB „Pieno žvaigždės“, UAB „Vikeda“, UAB „Agroco“, UAB „VG Agroholding“, AB „Krekenavos Agrofirma“, UAB „Aldigus“, UAB „Birštono mineraliniai vandenys“ ir Ko, UAB „Meškėnas“, UAB „Agaras“, UAB „Biovela“.

Pasak bendrovės „Krekenavos mėsa“ eksporto vadovo Mindaugo Žvyko, įmonė tokioje parodoje dalyvavo pirmą kartą, todėl kelionė buvo labai naudinga.

„Tai labai praplėtė mūsų pasaulėžiūrą ir akiratį, pamatėme, kaip atrodo Tolimųjų Rytų rinka, kas vartojama, kaip atrodo produktai, sužinojome, ko pageidauja vartotojai, kokie reikalavimai keliami. Užmezgėme ryšius ne tik su Jungtinių Arabų Emyratais, mumis susidomėjo ir aplinkinės šalys – Kataras, Kuveitas, Jordanija. Jau kitais metais aktyviai pradėsime ta linkme dirbti, keisimės prekių pavyzdžiais, plėtosime ryšius. Mums tai puiki alternatyva, svarbi papildoma rinka prekių eksportui, tikrai didelės galimybės“, – teigė M.Žvykas.

„Šioje parodoje susipažinome su potencialių pirkėjų reikalavimais, išsiaiškinome poreikius, tad dabar dirbsime kartu su valstybės institucijomis, kad gautume veterinarijos sertifikatus. Mūsų klausė, kuo esame ypatingi, nes dar nesame žinomi. Mums tektų stipriai konkuruoti su Pietų Amerika, Australija, Naująja Zelandija, tačiau atsiveria tikrai realios galimybės prekybai“, – pažymėjo įmonės „Agaras“ komercijos direktorė Daina Butėnė.

„Agroco“ direktorius Vilius Rinkūnas pasakojo, jog į parodą vežė šaldytus vaisius ir daržoves. Dalyvavimą parodoje jis vertina labai pozityviai, sako, jog atrado nemažai kontaktų, su kuriais bus ir toliau dirbama, kad užmegzti kontaktai virstų realiais kontraktais.

JAE garsėja kaip šalis, itin vertinanti aukštos kokybės produktus, galinti pasigirti dinamiška maisto produktų rinka ir vis augančia perkamąja galia. JAE kartu su kultūriniu bei ekonominiu požiūriu panašiomis valstybėmis Bahreinu, Kataru, Kuveitu, Omanu ir Saudo Arabija kuria vieningą rinką, panašią į Europos Sąjungos. Šios šalys yra vienos turtingiausių pasaulyje, tad bendradarbiavimas ir glaudesni prekybos santykiai gali atverti nemažai perspektyvų Lietuvai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.