Vokiečiai didina investicijų krepšį - statys ir antrą katilinę

Vokietijos energetikos bendrovė „Danpower GmbH“, priklausanti Hanoverio savivaldybės energetikos ir komunalinių paslaugų įmonių grupei „Stadtwerke Hannover“ („Enercity“), plečia savo investicijas Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:07 AM

„Danpower GmbH“ antrinė įmonė Baltijos šalyse „Danpower Baltic“ Vilniuje statys biokuro katilinę, į kurią bus investuota 10 mln. eurų (35 mln. litų). Kartu su jau statoma biokuro kogeneracine elektrine Kaune „Danpower Baltic“ investicijos Lietuvoje viršys 120 mln. litų.

Biokuro katilinės projektas Vilniuje plėtojamas kartu su atsinaujinančios energetikos bendrove „GECO Investicijos“, kuriai jau suteiktas statybų leidimas statyti katilinę sostinėje, Savanorių prospekte.

20 MW galios biokuro katilinės, kurioje taip pat bus įrengtas ir 5 MW galios kondensacinis ekonomaizeris, statybos prasidės dar šį gruodį. Šilumą gaminti planuojama pradėti iki 2015 m. šildymo sezono pradžios.

„Lietuvoje matome daug perspektyvų pertvarkant ir atnaujinant esamą šilumos ūkį, ypač didžiuosiuose šalies miestuose. Kaune dirbame nuo pavasario ir esame patenkinti tuo, kaip vyksta procesai – mūsų pirmasis projektas plėtojamas profesionaliai ir sparčiai, todėl nusprendėme išplėsti investicijas ir Vilniuje. Čia biokuro plėtra ypač aktuali, todėl tikime projekto sėkme ir nauda miesto gyventojams", – sakė „Danpower GmbH“ vykdomasis direktorius Svenas Schmiederis.

„Danpower Baltic“ šį rudenį jau pradėjo statyti 20 MW šilumos ir 5 MW elektros gamybos galios biokuro kogeneracinę elektrinę Kaune, į kurią bus investuoti 86 mln. litų ir kuri yra pirmoji Vokietijos bendrovės investicija Lietuvoje.

„Partnerystė su „Danpower GmbH“ yra naudinga Lietuvai ir suteikia galimybę mums perimti gerąją praktiką, kurią vokiečiai sukaupė per daugelį metų vieni pirmųjų Europoje plėtodami atsinaujinančią energetiką ir ieškodami efektyviausių būdų, kaip šildyti Vokietijos miestus.

Mūsų strateginis bendradarbiavimas stiprėja ir plečiasi. Tikiu, kad sėkmingai įgyvendinę projektus Kaune ir Vilniuje galėsime padėti šilumą atpiginti ir Šiauliuose bei kituose miestuose“, – sakė „GECO Investicijos“ direktorius Raimondas Štreimikis.

„Danpower Baltic“ svarsto galimybes ateityje Vilniuje plėtoti ir dar vieną projektą – statyti biokuro kogeneracinę elektrinę. Apie tokį projektą galvojama ir Šiauliuose.

Pirmąją savo investiciją Baltijos šalyse „Danpower“ įgyvendino prieš dvejus metus Estijoje, kur gamina ir tiekia šilumą Veru (Võru) miesto gyventojams. Bendrovė šiame mieste taip pat yra įkūrusi „Enercity“ klientus iš Vokietijos aptarnaujantį skambučių centrą.

84,9 proc. „Danpower GmbH“ akcijų priklauso Hanoverio savivaldybės komunalinių paslaugų įmonei „Stadtwerke Hannover AG“, dirbančiai su prekės ženklu „Enercity“. „Stadtwerke Hannover AG“ yra penkta pagal dydį integruotų komunalinių paslaugų bendrovė Vokietijoje, joje dirba 2700 darbuotojų, jos pardavimai siekia 9,3 mlrd. litų (2,7 mlrd. eurų).

„Danpower Baltic“ lygiomis dalimis valdo „Danpower GmbH“ ir Lietuvos atsinaujinančios energetikos bendrovė „GECO Investicijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.