„Ikea“ jau kelia kainas Rusijoje, neatsilieka ir kiti pardavėjai

„Mes priversti keisti kainas“, – pranešė „Ikea“ Rusijoje. Didžiausias namų apyvokos prekių tinklas Rusijoje kels kainas. Priežastis – vis pingantis rublis. Etiketes į pirkėjams nepalankią pusę jau perrašo ir automobilių bei buities technikos pardavėjai.

„Ikea“ Rusijoje apyvarta 2013-aisiais siekė 76,4 mlrd. rublių, per metus šis rodiklis išaugo 18 procentų.<br>V.Balkūno nuotr.
„Ikea“ Rusijoje apyvarta 2013-aisiais siekė 76,4 mlrd. rublių, per metus šis rodiklis išaugo 18 procentų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2014, 2:38 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:37 AM

„Mes negalime nereaguoti į išorinius veiksnius, net atsižvelgdami į tai, kad per 60 proc. mūsų prekių pagaminta Rusijoje“, – skelbia „Ikea“.

Kitos priežastys kelti kainas – brangstančios žaliavos ir kylančios išlaidos už transporto paslaugas, praneša Rusijos portalas „Vedomosti“.

„Ikea“ Rusijoje apyvarta 2013-aisiais siekė 76,4 mlrd. rublių, per metus šis rodiklis išaugo 18 procentų.

Kainas nuo gruodžio 1-osios jau pakėlė „Mercedes-Benz“ (6–8 proc.), „Chery“ (5 proc.). Tai pranešė pačios bendrovės. Pasirodė ir neoficialių pranešimų, kad kainas kelia ir BMW, „Ford“, o „Land Rover“ perrašė etiketes dar lapkritį.

„Audi“ atstovai tikina kainų nekeliantys, tačiau tai visai tikėtina. Jei rublis nesustiprės, „Chery“ pranešė pakelsianti kainas 10–15 proc.

Kaip skelbia „Vedomosti“, lapkritį pabrango kone visa buities elektronika. Jos kaina kilo iki 11 procentų. Lapkričio pabaigoje kainas perskaičiavo „Apple“. „iPhone 6“ pabrango 8–11 tūkst. rublių.

Didžiausias buities technikos pardavėjas Rusijoje „M.video“ praneša, kad kitais metais kainos gali pakilti 5–20 proc.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.