Per Kalėdas laukia net penki laisvadieniai. Kur švęsite?

Lietuviai noriai šventinį stalą gimtinėje pakeičia išvyka svetur. Juolab šiemet per Kalėdų šventes – penki laisvadieniai. Vienų keliai veda į Laplandiją, Prahą, Budapeštą, Paryžių ar Berlyną. O kitų – į Namibiją, Pietų Afrikos Respubliką ar Tanzaniją. Tiesa, gausios gretos ir ištikimų Egipto bei Turkijos kurortų gerbėjų.  Už kelias dienas pamėgtuose kurortuose jie sumoka po kelis tūkstančius litų.

Kalendoriuje viena paskui kitą išsirikiavusios net 5 šventinės dienos, o po kelių darbo dienų – Naujieji ir juos lydinčios išeiginės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kalendoriuje viena paskui kitą išsirikiavusios net 5 šventinės dienos, o po kelių darbo dienų – Naujieji ir juos lydinčios išeiginės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Dec 2, 2014, 3:20 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:29 AM

„Ryškėjanti tendencija – poilsiautojai iš Lietuvos keliauja vis drąsiau, tai justi ir per šventes. Kalėdiniu, naujametiniu periodu žmonės nėra linkę pernelyg taupyti – poilsiautojai renkasi brangesnes keliones. Už kelionę vienam asmeniui mokama apie 3 tūkst. litų“, - sakė „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė.

Viena iš priežasčių - kalendoriuje viena paskui kitą išsirikiavusios net 5 šventinės dienos, o po kelių darbo dienų – Naujieji ir juos lydinčios išeiginės.

„Dėl šios priežasties dirbantiesiems reikia imtis mažiau atostogų, mokyklinio amžiaus vaikams nereikia praleisti daug pamokų, tad proga pakeliauti suskubo pasinaudoti būtent šeimos“, - aiškino I.Aukštuolytė.

Traukia Europos didmiesčiai

Kaip vardijo „Novaturo“ atstovai, šiais metais didžiausios paklausos sulaukusios metų pabaigos kryptys - snieguotoji Laplandija ir pramogos visai šeimai Disneilende. Naujus metus sutikti lietuviai taip pat mielai renkasi ir Europos sostines – Paryžių, Prahą, Vieną, Budapeštą ar Berlyną. Tai trumpesnių trukmių kelionės – nuo 6 iki 4 nakvynių trukmės.

Lietuvius traukia ir gerą dešimtmetį nuo populiariausių krypčių pjedestalo nesitraukiantis Egiptas. Kelionių organizatoriai šiemet naujametiniu periodu į Egipto kurortus pasiūlė 47 proc. daugiau vietų nei praėjusiais metais.

Nors poilsio sezonas Turkijoje baigėsi, kelionių rengėjai pernai užčiuopė aukso gyslą – atgaivinti keliones į šios šalies kurortus prieš Naujuosius. Tiesa, mėgautis turkiškais malonumais vykstama trumpesniam laikui nei pavasarį, vasarą ar rudenį.

Naujus metus galima sutikti Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Tenerifėje, Italijoje, Turkijoje ir Egipte.

“Nors pažintinių kalėdinių ar naujametinių kelionių programas mūsų klientai žino detaliai dar prieš išvykdami, beveik visais atvejais, tik prasidėjus kelionei, paklausia to paties: “Kur tiksliai sutiksime pačius Naujuosius metus?”.

Turistai kelionių vadovų teiraujasi, kaip vietiniai žmonės švenčia Kalėdas ar Naujuosius metus, kokios tos šalies švenčių tradicijos. Pavyzdžiui, Paryžius šventiniu laikotarpiu pasipuošia taip, kad švenčių nuotaika ir atmosfera juntama visur gatvėse. Eliziejaus laukuose uždaromas eismas, jie įspūdingai išpuošiami, čia Naujųjų naktį susiburia miesto svečiai ir vietiniai paryžiečiai. Berlyną labiau renkasi jaunesni keliautojai. Prie Branderburgo vartų vyksta įspūdingi koncertai ir fejerverkai”, - vardijo „Novaturo“ atstovė Dovilė Zapkutė.

Poilsines keliones įsigiję turistai aktyviai domisi, ką švenčių proga jiems suorganizuos viešbučiai: ar bus koncertai, šventinės vakarienės.

Siūlo pasigrožėti egle

Kaip sakė „Tez Tour“ atstovai, beveik 100 proc. šventinio periodo kelionių. Didžioji jų dalis ištirpo per išankstinius žiemos sezono pardavimus - dar vasarą.

„Tez Tour“ atstovė I.Aukštuolytė sakė, kad poilsis po didžiųjų metų švenčių tampa viena ryškėjančių naujų kelionių tendencijų. Sausis, vasaris itin patrauklus dar ir tuo periodu prasidedančiais išpardavimais, kurie svetur būna ypač įspūdingi.

Kalėdiniu laikotarpiu poilsiautojai dažniausiai renkasi šiltus, egzotiškus kraštus - Tenerifę, Egiptą ir Tailandą, arba slidinėjimo keliones.

Kiti rengėjai, tarkim, „Megaturas“, siūlo aplankyti Vokietijos miestą Dortmundą ir pasigrožėti įspūdinga Kalėdų egle - 45 metrų aukščio su 48 tūkst. lempučių ir šviečiančių ornamentų, kurios viršūnę puošia 90 kilogramų ir 4 metrų aukščio angelas.

Kainuoja keliolika tūkstančių litų

Pietų Afrikos Respublika, Tanzanija ir Kenija – tokia krypčių trijulė žiemą paklausiausia tarp kelionių rengėjo „Go Africa“ klientų. Tačiau tokias keliones turistai planuojasi vėliausiai vasarą, mat leistis į egzotiškas šalis metų sandūroje populiaru tarp europiečių, tad reikia suskubti ir bilietus įsigyti, ir tai padaryti kiek įmanoma pigiau.

Poros savaičių kelionė į egzotiškąją Afriką atsieina apie 11-12 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.