Bijo teismo, todėl mėgins keisti reikalavimus alkoholio tarai

Vyriausybė ketina konkretizuoti

Lietuvoje šiuo metu draudžiama prekiauti alumi, sidru ir alkoholiniais kokteiliais didesnėje kaip 1 litro talpos plastiko taroje, o stipresni nei 7,5 proc. tokie gėrimai turi būti iki 0,5 litro plastiko taroje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvoje šiuo metu draudžiama prekiauti alumi, sidru ir alkoholiniais kokteiliais didesnėje kaip 1 litro talpos plastiko taroje, o stipresni nei 7,5 proc. tokie gėrimai turi būti iki 0,5 litro plastiko taroje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-12-03 12:44, atnaujinta 2018-01-20 01:51

Tai numatančios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos bus svarstomos trečiadienį Vyriausybės posėdyje. Joms pritarus, apie siūlomus pakeitimus bus informuota EK, kuri atlieka tyrimą. EK nuomone, ribojimai sudaro kliūtis laisvam prekių judėjimui, be to, Komisija nebuvo tinkamai informuota apie tai numatančias įstatymų pataisų priėmimą.

Jau įtvirtintų draudimų tarai atsisakyti dabar neketinama, tačiau jie yra konkretesni, be to, pateikiamos išsamesnės priežastys, paskatinusios draudimus.

Lietuvoje šiuo metu draudžiama prekiauti alumi, sidru ir alkoholiniais kokteiliais didesnėje kaip 1 litro talpos plastiko taroje, o stipresni nei 7,5 proc. tokie gėrimai turi būti iki 0,5 litro plastiko taroje. Stiklinei, keraminei, medinei ar metalinei tarai apribojimai netaikomi.

Anot Ūkio ministerijos, draudimai gali nesmarkiai riboti alkoholio importą iš ES, jie įvesti, siekiant pakeisti žmonių, ypač jaunimo, alkoholio vartojimo įpročius, mažinti nesaikingą jo vartojimą.

Nurodoma, kad didesnėje nei 1 litro taroje alaus 2011-2012 metais buvo importuota tik iš Latvijos ir Estijos - tai sudarė iki 1 proc. visų alaus pardavimų Lietuvoje. Kiek daugiau alaus įvežta iš trečiųjų šalių, daugiausiai iš Baltarusijos, tačiau jis sudarė tik 3,2 proc. šalies rinkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.