Į Lietuvą baltarusiai įvežė dešros su grėsmingu užkratu

Vilniaus valstybinės maisto ir

Vilniaus geležinkelio stotyje kasdien konfiskuojama apie 15 kilogramų įvairių gyvūninės kilmės produktų, kuriuos į mūsų šalį mėgina įvežti keleiviai, atvykstantys iš Baltarusijos.
Vilniaus geležinkelio stotyje kasdien konfiskuojama apie 15 kilogramų įvairių gyvūninės kilmės produktų, kuriuos į mūsų šalį mėgina įvežti keleiviai, atvykstantys iš Baltarusijos.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:27 AM

Kaip praneša VMVT, Vilniaus geležinkelio stotyje kasdien konfiskuojama apie 15 kilogramų įvairių gyvūninių produktų, kuriuos į mūsų šalį mėgina įvežti keleiviai, atvykstantys iš Baltarusijos.

VMVT inspektoriai paėmė laboratorijoje ištirti konfiskuotų baltarusiškų dešrų mėginius. Dešros buvo su ženklinimo etiketėmis, pagamintos Baltarusijos įmonėje. Ištyrus juos Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Molekulinės biologijos skyriuje, rastas afrikinio kiaulių maro virusas.

„Tokie atvejai dar kartą parodo, kad virusas gali plisti ne tik Baltarusijos pasienyje, bet su užkrėstais maisto produktais nukeliauti į bet kurį Lietuvos rajoną.

Ir toliau didiname kontrolę, visomis priemonėmis stengiamės užkirsti įmanomus kelius šiai pavojingai ligai plisti. Verčia sunerimti, kad tai jau antras atvejis, kai mūsų šalyje afrikinis kiaulių maras nustatomas baltarusiškoje dešroje, įvežtoje asmeniniame bagaže.

Nors žmonėms virusas nepavojingas, papuolęs į aplinką, jis yra nenuspėjamas ir labai atsparus žemai temperatūrai“, – sakė VMVT direktorius Jonas Milius.

VMVT primena, kad iš trečiųjų šalių į Europos Sąjungą, taip pat ir į Lietuvą, draudžiama įvežti mėsos ar pieno produktus ir gaminius, taip pat kitus gyvūninės kilmės maisto produktus. Atsivežti draudžiama net ir nedidelį šių produktų kiekį savo reikmėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.