Už moters su mėsa nuotrauką – tūkstančio litų bauda

Lygių galimybių kontrolierė pripažino, kad buvo pažeistas Lygių galimybių įstatymas, bei skyrė 1000 litų baudą Šiaulių rajone esančios individualios įmonės savininkui už mėsos reklamą. Reklamoje vaizduojama maudymosi kostiumu vilkinti moteris, kuri ant pečių laiko mėsos gabalą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2014, 11:44 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:03 AM

Nustačius Lygių galimybių įstatymo pažeidimą buvo pradėta administracinių teisės pažeidimų byla dėl galimo Administracinių teisės pažeidimų kodekso pažeidimo, užtraukiančio baudą pareigūnams, darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims nuo vieno šimto iki dviejų tūkstančių litų.

Verslininkas Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai (LGKT) aiškino, jog ši reklama „pasirinkta dėl grožio“, ji esą „užtamsina patalpą ir saugo nuo tiesioginių saulės spindulių produkciją“. Jis nesutiko su LGKT išvada ir mano, jog reklama nežeidžia ir nežemina moters.

Įmonės mėsos reklamą Vilniaus universiteto bei Šiaulių universiteto Lyčių studijų centrų ekspertai įvertino kaip žeminančią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.