Teismas spręs, ką daryti su išsaugotomis „Freshtravel“ lėšomis

Vilniaus apygardos teismas ir Vilniaus apylinkės prokuratūra nusprendė areštuoti visą veiklą sustabdžiusios „Freshtravel“ („Plius Travel“) turtą, įskaitant ir daugiau kaip pusę milijono litų, surinktų „Freshtravel“ vardu už kelionių operatoriaus organizuotas, tačiau nebeįvyksiančias keliones.

Iki šiol dėl bankroto bylos iškėlimo „Freshtravel“ į teismą yra kreipęsi du asmenys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Iki šiol dėl bankroto bylos iškėlimo „Freshtravel“ į teismą yra kreipęsi du asmenys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2014, 12:09 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:47 PM

„Cherry Media LT“, valdanti nuolaidų kuponų portalus Beta.lt ir Grupinis.lt, ir per juos pardavusi „Plius Travel“ siūlomų kelionių kuponus, iš viso buvo įšaldžiusi 577,7 tūkst. litų kelionių organizatoriui mokėtinų sumų, kai „Freshtravel“ paskelbė apie nemokumą ir veiklos sustabdymą.

„Cherry Media LT“ gavo Vilniaus apygardos teismo teisėjos Jelenos Šiškinos priimtą nutartį, kuria pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės areštuoti visą „Freshtravel“ priklausantį kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą, vertybinius popierius, turtines teises, pinigines lėšas, įskaitant ir įšaldytąsias „Cherry Media LT“ sąskaitoje.

Šis areštas galioja iki kol teismas nuspręs, ar iškelti bankroto bylą „Freshtravel“.

Iki šiol dėl bankroto bylos iškėlimo į teismą yra kreipęsi du asmenys.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Galina Seniut taip pat priėmė nutarimą areštuoti „Cherry Media LT“ saugotas lėšas, kurios pagal sutartį turėjo būti sumokėtos „Freshtravel“. Lėšos areštuotos iki 2015 m. gegužės 28 d., kol vykdomas Generalinės prokuratūros tyrimas dėl galimai neteisėtos „Freshtravel“ veiklos. Prokurorai tyrimą pradėjo po to, kai į juos kreipėsi Valstybinis turizmo departamentas, prašydamas ištirti galimai neskaidriai „Freshtravel“ vykdytą veiklą ir lėšų panaudojimą.

Advokatų kontoros „MAQS Law Firm“ advokato Laimono Markausko teigimu, pritaikius teismo areštą piniginės lėšos yra visiškai saugios. „Teismui ir prokurorams priėmus sprendimą areštuoti lėšas, niekas kitas, jokie antstoliai, negali tiesiogiai į jas pretenduoti. Net ir iškėlus bankroto bylą bankroto administratorius lėšas paskirstytų visiems kreditoriams, tarp jų ir vartotojams, vadovaudamasis galiojančiais įstatymais“, – sakė teisininkas. „Freshtravel“, dirbusi su prekės ženklu „Plius Travel“, šių metų lapkričio 14 dieną išplatino laišką, kad nuo tos pačios dienos sustabdo veiklą ir yra nemoki. Po tokio paskelbimo 1326 keliautojai neišvyko į „Freshtravel“ organizuotas keliones, reklamuotas portaluose Beta.lt ir Grupinis.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.