Žvejoti tarptautinių verslo partnerių – į oro uostą

Lietuviška uogienė, Lietuvoje gaminti seifai ar net saunos, mokykliniai sąsiuviniai, juvelyrikos dirbiniai ar baldai. Tokie gaminiai jau ne vienus metus paskatina užsienio verslininkus užsukti į Vilniaus oro uoste įsikūrusią lietuviškų gaminių ekspoziciją. Dalykiškai nusiteikę keleiviai čia susirenka lietuvių gamintojų vizitines korteles. Arba palieka saviškę. O jose būna įrašyti ir adresai net Pietų Afrikos Respublikoje ar Bangladeše.

Vilniaus oro uoste „Expo“ centras duris lankytojams atvėrė prieš daugiau nei dvejus metus. Nuolatos jame pristatoma apie 50 įmonių, eksponuojami šių įmonių produktai ar paslaugos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus oro uoste „Expo“ centras duris lankytojams atvėrė prieš daugiau nei dvejus metus. Nuolatos jame pristatoma apie 50 įmonių, eksponuojami šių įmonių produktai ar paslaugos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2014-12-06 08:15, atnaujinta 2018-01-19 20:19

Vilniaus oro uoste „Expo“ centras duris lankytojams atvėrė prieš daugiau nei dvejus metus. Nuolatos jame pristatoma apie 50 įmonių, eksponuojami šių įmonių produktai ar paslaugos.

„Expo“ centre galima susipažinti ir su grandinių gamintojais, ir su 3D skaitytuvų pėdoms kūrėjais, čia eksponuojami ir lino drabužiai, ir vandens jonizatoriai ar dokumentų gamybos paslaugos.

„Nuo atidarymo pradžios lankytojų srautas nuolat auga. Įprastai EXPO centrą lankytojai yra pakviečiami oro uoste, bet daugėja ir nuolatinių lankytojų, kurie dažnai skraidydami pas mus užsuka pasidomėti naujomis įmonėmis ar palikti savo kontaktų bendrovėms, kurių paslaugoms ar produktams atsirado poreikis“, - pasakojo „Expo“ centro direktorius Martynas Čepelis.

Jis skaičiavo, kad dauguma apsilankančių yra įmonių savininkai ar vadovai. Vidutiniškai per mėnesį centras sulaukia apie 5 tūkst. lankytojų, iš kurių daugiau negu pusė susidomi viena ar kita įmone, pasiima dalomosios medžiagos ar palieka savo kontaktus.

„Šalys, iš kurių atvykę verslininkai domėjosi Lietuvos įmonėmis, mus gerokai nustebino. Be Vokietijos, Norvegijos, Italijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, verslininkų užklausų taip pat sulaukiame iš Bangladešo, Singapūro, Pietų Afrikos Respublikos, Kubos, Čilės“, - pasakojo M.Čepelis.

„Expo“ centras yra gavęs kontaktų Lietuvos įmonėms iš daugiau nei 70 skirtingų pasaulio šalių verslininkų.

„Kaip naujas galima būtų paminėti sparčiai augančias Kinijos ir Indijos rinkas, kurios vis labiau domisi Lietuvos eksportuotojais. Dažniausiai šių šalių verslininkai domisi aukštos pridėtinės vertės produktais ar paslaugomis arba ieško didelę patirtį savo srityje turinčių partnerių ir siūlo bendradarbiauti“, - pasakojo M.Čepelis.

„Gal kartais lietuviai ir nepelnytai savęs neįvertina, nes tenka vis daugiau girdėti iš užsienio verslininkų apie lietuviškų produktų kokybę, kuri aktuali tiek Europos šalims, tiek vertinama ir kaimynų iš Rytų. Tačiau ne tik kokybiškos prekės, bet ir įvairios paslaugos, tokios kaip transporto, projektavimo, spaudos, pakavimo, kelia vis didesnį užsienio verslininkų susidomėjimą, tad, manau, Lietuva turi potencialą padidinti eksportą paslaugų srityje. Mes dirbame su plačiu spektru įmonių ir visos jos vieniems ar kitiems lankytojams yra aktualios“, - kalbėjo „Expo“ vadeovas.

Jis pasakojo, kad kuo toliau, tuo dažniau išgirsta sėkmės istorijų. Nemaža dalis mūsų klientų šiuo metu derasi su galimais partneriais.

„Kai kurie dėl konkurencinių aspektų vengia dalintis realiais, išmatuojamais laimėjimais. Tačiau, vertinant bendrus rezultatus, klientų informaciją ir atsiliepimus bei stebimą progresą pastarąjį pusmetį, galime drąsiai teigti, kad esame įdomūs užsienio rinkoms“, - sakė M.Čepelis. Jis pasakojo, kad idėja atidaryti šį centrą ir taip didinti Lietuvos įmonių žinomumą kilo prieš Lietuvai pirmininkaujant ES.

Keltis į kitus Lietuvos oro uostus „Expo“ centras neplanuoja, mat ten per mažas verslo keleivių srautas.

„Tačiau esame sulaukę susidomėjimo ir užklausų iš kitų šalių oro uostų, tad svarstome galimybes įsikurti kituose oro uostuose“, - sakė M.Čepelis.

Juolab ir į lietuvišką ekspoziciją Vilniuje jau įsiprašė portugalai, gaminantys peilius, į šias duris beldžiasi ir baltarusiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.