Pasaulio prekybos organizacija pagaliau imsis Rusijos embargo?

„Rusija – sudėtinga partnerė, kuri pažeidžia tarptautinę teisę. Dėl to ES labai

Pasak V.Andriukaičio, EK toliau tęs aktyvų darbą visais lygiais ieškant galimybių keisti padėtį.<br>T.Bauro nuotr.
Pasak V.Andriukaičio, EK toliau tęs aktyvų darbą visais lygiais ieškant galimybių keisti padėtį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 8, 2014, 4:32 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 4:25 PM

Aptariant Rusijos embargą maisto produktams iš ES, Ministras Pirmininkas Europos komisarą patikino, jog Lietuva palaiko Europos Komisijos (EK) parengtą 2015 m. biudžeto projekto pasiūlymą, į kurį įtraukta parama nuo Rusijos embargo nukentėjusiam Baltijos šalių ūkiui.

EK, siekdama sumažinti Rusijos įvesto embargo poveikį žemės ūkio sektoriui, skyrė 48,3 mln. litų paramą Lietuvos pieno sektoriui bei patvirtino naują papildomų priemonių programą vaisių ir daržovių sektoriui, kurios įgyvendinimui planuojama skirti 165 mln. eurų.

„Kita vertus, labai aiški pozicija dėl diskusijų su sudėtingu partneriu, kuris pažeidžia tarptautinę teisę ir dėl to ES labai aiškiai išsako savo pozicijas ir taiko sankcijas tarptautinės teisės pažeidimo kontekste.

Tačiau ta partnerė atsako embargu produktams ir paslaugoms, tuo tarpu produktų ir paslaugų embargas negali ir neturi būti motyvuojamas politiniais motyvais. EK toliau tęs aktyvų darbą visais lygiais ieškant galimybių keisti padėtį“, - kalbėjo V.P.Andriukaitis po pirmadieninio susitikimo su Premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Taip pat aptarta svarbi pasaulinio lygio Ebolos viruso problema. Europos komisaras neseniai lankėsi viruso apimtose šalyse Siera Leonėje, Liberijoje, kur kovai su šia epidemija mestos tarptautinės pajėgos.

„Komisaras paaiškino, kaip šiuo metu kovojama su šia baisia epidemija. Mes manome, kad Lietuva galėtų sustiprinti savo paramą, kovojant su šiuo virusu. Šia tema kalbėsiuosi ir su krašto apsaugos ministru“, - teigė A.Butkevičius.

EK narys V. P. Andriukaitis Premjerui pristatė EK pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio investicijų planą Europai, pagal kurį numatoma įsteigti Europos strateginių investicijų fondą, kuriam Europos investicijų bankas ir ES biudžetas skirtų 21 mlrd. eurų tam, kad 2015-2017 m. jis galėtų sutelkti bent 315 mlrd. eurų dydžio investicijų.

Premjeras komisarui teigė, jog pasiūlymas gali turėti teigiamą poveikį ekonomikos augimui ir darbo vietų kūrimui Europoje, tačiau pridūrė, jog labai svarbu užtikrinti, kad siūlomas investicijų fondas nekeltų grėsmės pirminiams ES biudžeto programų tikslams ir jų įgyvendinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.