Ispanijoje uždrausta internetinė „Uber“ taksi paslauga

Teisėjas nurodė nedelsiant

Anksčiau „Uber“ taksi paslauga paskatino ne vieną taksistų protesto akciją Ispanijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Anksčiau „Uber“ taksi paslauga paskatino ne vieną taksistų protesto akciją Ispanijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 9, 2014, 6:51 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:10 PM

Teisėjas, skelbdama laikinąjį draudimą naudoti šią paslaugą, paaiškino, kad „Uber“ vairuotojai neturi oficialaus leidimo vairuoti savo automobilius, ir apkaltino bendrovę „nesąžininga konkurencija“.

Toks sprendimas buvo priimtas netrukus po to, kai iš Madrido taksistų asociacijos gautas skundas.

Antradienį tarptautinės bendrovės „Uber“ taksi iškvietimo paslauga buvo užblokuota ir Indijos sostinėje Delyje, kai šios įmonės vairuotojas išžagino merginą.

„Vairuotojai neturi administracinių įgaliojimų dirbti, o jų veikla sudaro nesąžiningą konkurenciją“, - teigiama Ispanijos teismų tarnybos pareiškime.

JAV bendrovė „Uber“ sukūrė programėlę, kuri leidžia išsikviesti laisvai samdomą vairuotoją, turintį automobilį. Taksometro tokiuose automobiliuose nėra, o kelionės kainą apskaičiuoja „Uber“ programėlė pagal palydovinės navigacijos duomenis. Įmonė neturi savo automobilių ir nesamdo vairuotojų, tačiau sujungia klientus ir automobilius per tą programėlę.

Tai dar vienas smūgis San Franciske įsikūrusiai bendrovei, kurios veikla susilaukė pasipriešinimo tiek iš kai kurių šalių vyriausybių, tiek iš ten įsteigtų taksi bendrovių. Šių metų vasarą Europos didmiesčiuose taksistai surengė protesto akcijas, kuriose dalyvavo apie 30 tūkst. profesionalių taksi vairuotojų.

2009 metais įsteigta įmonė prieš metus savo paslaugas siūlė 60 miestų gyventojams 21 šalyje, dabar jas siūlo 250 miestų 50-yje šalių. Dalinimosi automobiliais paslaugas ir programinę įrangą siūlanti JAV kompanija „Uber“ šių metų rugsėjį savo veiklą pradėjo ir Lietuvoje.

Gruodžio pradžioje JAV įmonė „Uber“, pritraukusi 1,2 mlrd. dolerių iš investuotojų, padidino savo rinkos vertę iki 40 mlrd. dolerių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.