D. Medvedevas suskaičiavo, kokią žalą dėl embargo patirs Rusija

Rublio nuosmukiui neturėjo įtakos vienas konkretus veiksnys, sako Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas, kurį cituoja AFP.

Anot D.Medvedevo, vyriausybė ir centrinis bankas imasi priemonių kovai su spekuliantais.<br>AP nuotr.
Anot D.Medvedevo, vyriausybė ir centrinis bankas imasi priemonių kovai su spekuliantais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 10, 2014, 1:49 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 12:44 PM

Anot Rusijos vyriausybės vadovo, nacionalinė valiuta silpti pradėjo dėl kelių faktorių. Vien dukart sumenkusi naftos produkcijos kaina privalėjo daryti įtaką rublio vertei.

Be to, Rusijos valiutos kursui poveikio turėjo ir Vakarų pradėtos taikyti sankcijos. D.Medvedevas teigia, kad šios neigiamai veikia tiek bendrovių, tiek ir paprastų gyventojų nuotaikas ir smukdo jų lūkesčius.

Trečiąja rublio nusilpimo priežastimi premjeras įvardijo spekuliacijas nacionaline valiuta.

Anot D.Medvedevo, vyriausybė ir centrinis bankas imasi priemonių kovai su spekuliantais, be to, su stambiomis įmonėmis nuolat deramasi dėl ritmingo valiutos pardavimo šalies vidaus rinkoje.

Sankcijų nuostoliai - 50 mlrd. eurų

ES nuostoliai, patirti dėl Rusijai taikomų sankcijų, 2015 metais pasieks 50 mlrd. eurų, nurodo Rusijos premjeras D.Medvedevas.

„Mūsų ekonomistų skaičiavimais, Europos ekonomika dėl atsisakytų sandorių su Rusijos Federacija ir kitų taikomų ribojamojo pobūdžio priemonių šiais metais jau prarado 40 mlrd. eurų, o ateinančiais metais nuostoliai sudarys 50 mlrd. eurų“, – kalba D.Medvedevas.

Pareigūnas nurodo, kad sankcijos turi poveikio abiem pusėms, todėl kenkia ne tik Rusijos ekonomikai. D.Medvedevas pridūrė, kad Europos valstybės „dar neatsigavo“ po 2008 metų finansų krizės. „Daugelio kitų Europos valstybių ekonomikos taip pat atsidūrė recesijoje. Vadinasi, krizės dar neįveikėme“, – teigia premjeras. Anot jo, JAV matomas „ūkio augimas“, tačiau kiek jis tęsis, nėra aišku. Beje pareigūnas nurodo, kad Rusijos interesams palankus šis augimas, nes jis tampa viso pasaulio ūkio plėtros „katalizatoriumi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.