Infliacijos lygis Kinijoje - žemiausias per penkerius metus

Lapkričio mėnesį infliacijos lygis Kinijoje smuko žemiausiai per pastaruosius penkerius metus. Anot ekspertų, panašu, kad pirmaujančioje Azijos ekonomikoje ir toliau registruojamas nuosmukis. Apie tai praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 10, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:15 PM

Lapkritį, palyginti su spalio mėnesiu, infliacijos lygis sumenko nuo 1,6 iki 1,4 proc., t.y. pasiekė žemiausią ribą nuo pat 2009 metų lapkričio.

Rinkų analitikai tikėjosi, kad rodiklis vienuoliktąjį šių metų mėnesį sudarys 1,6 proc.

Šalies gamintojų kainos, taip pat smukusios žemiau nei buvo tikėtasi, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, krito 2,7 proc. Toks nuosmukis registruotas jau 33 mėnesį iš eilės.

Ekonomistai prognozavo, kad gamintojų kainų nuosmukis lapkritį sudarys kiek mažiau – 2,4 proc., nes dar spalį registruotas rodiklis siekė 2,2 proc. Šiam nuosmukiui daugiausiai įtakos turėjo silpstanti nekilnojamojo turto rinka ir krintanti pramoninių prekių paklausa.

Banko „Credit Agricole“ ekonomistas Dariuszas Kowalczykas teigia, kad daugiausiai iš gautų duomenų matyti įtakos turinčios žemos žaliavų ir maisto produktų kainos, tačiau ekspertas taip pat pastebi ir kritusį aktyvumą šalies vidaus rinkoje.

Akcijų indeksai Kinijoje po naujausių paviešintų duomenų ir toliau smunka. Dar antradienį pagrindinis Šanchajaus vertybinių popierių biržos indeksas sumenko 5 procentais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.