Klaipėdiečiai nukonkuravo olandus: gamins cigaretes japonams

Tabako gamintoja „Phillip Morris International“ perskirsto savo jėgas – uždaro fabriką Olandijoje, o dalį jo darbų paveda gamyklai Klaipėdoje. Tarptautinė bendrovė į uostamiesčio fabriką per metus žada investuoti 137 mln. litų (35 mln. eurų). Bus plečiamos gamyklos patalpos, diegiami nauji įrengimai, apmokomi darbuotojai.

Nebe olandai, bet klaipėdiečiai gamins cigaretes japonams.<br>123rf nuotr.
Nebe olandai, bet klaipėdiečiai gamins cigaretes japonams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:37 AM

Fabriko gamybos pajėgumai padidės 40 proc., susikurs apie 40 naujų darbo vietų. Papildomai pagaminamų 10 mlrd. cigarečių iš Klaipėdos iškeliaus į Japoniją.

Užsakymų Japonijos rinkai „Phillip Morris“ negauna daugiau, bendras parduodamų cigarečių kiekis nepadidėja, tiesiog vyksta perskirstymas. Klaipėdai toks perskirstymas – sėkmės istorija. Įrodėme, kad esame geresni už kitus“, - aiškino „Phillip Morris Lietuva“ fabriko direktorius Rimvydas Pundinas.

Jo teigimu, Klaipėdos fabrikas buvo pasirinktas dėl kompetentingų darbuotojų.

„Mūsų įmonė grupėje žinoma ir garsi žmonėmis – jie motyvuoti, įsitraukę, kompetentingi. Tai mums leidžia labai gerus gamybinius rezultatus – darbų saugos, aplinkosaugos, produkto kokybės, efektyvumo, lankstumo, kaštų valdymo srityse“, - aiškino R.Pundinas.

Po fabriko uždarymo Olandijoje jo funkcijas perims ir gamyklos Lenkijoje, Čekijoje bei Vokietijoje.

Sprendimas uždaryti fabriką Olandijoje, anot R.Pundino, – sudėtingas ir sunkus. „Žymiai smagiau statyti, o ne uždaryti“, - kalbėjo direktorius.

Pigesnė lietuvių darbo jėga, anot jo, – tik vienas iš faktorių, kodėl gamyba bus perkelta į Klaipėdą. „Sakyti, kad tai lemiamas faktorius, neteisinga“, - tikino R.Pundinas.

Jis pasakojo, kad vidutinis gamybos procese dirbančio klaipėdiečio atlyginimas - 5-6 tūkst. litų per mėnesį. 

Olandijos gamykla „Phillip Morris“ grupėje – pirmasis uždaromas padalinys Vakarų Europoje per pastarąjį dešimtmetį. Kitos didžiosios tabako kompanijos, R.Pundino žiniomis, jau anksčiau ėmėsi optimizuoti savo fabrikų tinklus.

Naudos iš tokio „Phillip Morris“ veiklos perorganizavimo turės ir klaipėdiečių partneriai – žaliavų tiekėjai, logistikos įmonės ir kiti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.