Rusijos centrinis bankas pasakė, kas kaltas dėl rublio žlugimo

Pagrindinis šalies bankas išvardijo kaltuosius – tuos, esą dėl kurių rublis pastaruoju metu krito lyg į bedugnę, o tai sukėlė bėdų šalies ekonomikai.

Nuo 2014 metų gruodžio pradžios dolerio kursas išaugo penkiais rubliais, euras pabrango šešiais rubliais.<br>"Reuters"/"Scanpix" nuotr.
Nuo 2014 metų gruodžio pradžios dolerio kursas išaugo penkiais rubliais, euras pabrango šešiais rubliais.<br>"Reuters"/"Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-11 14:33, atnaujinta 2018-01-19 10:12

Rusijos centrinio banko versija: pagrindiniai kaltininkai – didelės korporacijos ir bankai, kurie sudarydavo ateities sandorius, šitaip žlugdydami rublio kursą, skelbia Rusijos naujienų portalas „Vedomosti“.

Krentant ir naftos kainoms, krito ir rublis, kas, anot Rusijos centrinio banko Finansų stabilumo departamento direktoriaus Sergejaus Mojisejevo, tapo Rusijos korporacijų didelių nuostolių priežastimi.

Rusijos centrinis bankas kaltina bankus spekuliacijomis rubliu. „Vedomosti“ pabrėžė, kad Rusijos valdžia tiesiai šviesiai grasina spekuliantams. Tai esą turėtų sustabdyti rublio kritimą.

Tiesa, patys bankininkai, kaip skelbia „Vedomosti“, sutrikę dėl tokių kaltinimų. Jie mano, kad prieš rublį nusiteikę tik jų klientai.

Nuo 2014 metų gruodžio pradžios dolerio kursas išaugo penkiais rubliais, euras pabrango šešiais rubliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.